torsdag 19. mars 2015

Selvvanningskasser lage selv

Selvvanningskasser – bygge selv , kanskje? DIY , Hageplanlegging , Kjøkkenhage 17. Her viser hun hvordan du kan lage juledekorasjoner selv av naturmaterialer som kvister, grener, mose, granbar og kongler.


Materialer som ikke bare er gratis, de er også lett tilgjengelige. Vi finner dem i skog og mark, i egen eller andres hage.

Husk bare å spørre om lov. Masse inspirasjon å hente! VIDEO: Mange hobbygartnere foretrekker å dyrke drivhusplantene sine i selvvanningskasser. Slike kasser kan nemlig passe seg selv med vann i opptil ei uke.


Neste uke er det påskeferie, og da kan det hende at plantene må klare seg selv noen dager. I tillegg trengs en plate som plantene skal stå på og noe som platen kan legges på for ikke å ligge i vannet. Jeg har derfor laget selvvanningsbrett i dag.

Igår fikset jeg opp en av mine gamle. DIY Self watering planter – Hjemmelaget selvvanningskasse. Jeg begynner med å lage noen hull litt opp fra bunnen på sidene av karet. Hvis du har planer om å lage hjemmelagde julegaver i år er det på tide å begynne nå!


Derfor bringer jeg deg nå tips til hjemmelagde julegaver. Kanskje du finner noe inspirasjon? Bruk bare forbokstaven, eller skriv hele navnet. Lag personlige kopper med monogram på.


Du kan også lage vinglass, eller lignende. For å få til det trenger man et vannreservoar som passer i krukken. Selv om Eva ble ferdig med julekortene i slutten av november, ble det ikke november-kort av den grunn.


I postkort-tjenesten veler du nemlig hvilken dato postkortene skal komme i postkassen på. Hun har også sendt et spesiallaget julekort til ungene sine fra nissen, som skal komme fram på bittelille julaften. Den ene graves ned og fylles med vann, den andre plantes det i. Vi benytter ikke veke-kasser, men en smartere måte å hente opp vannet på.


Det betyr at kassene er helt vedlikeholdsfrie og varer i mange år.

Man etterfyller vann via et hull (med lokk) i øverste kasse. Her finner du tips til dekorasjoner du kan lage selv og som passer godt til jul, de fleste basert på materialer du finner i skogen og hagen. Klikk på bildet og du føres direkte til en artikkel om hvordan du kan lage dekorasjonen selv. De fungerte over all forventning og har gjort det utrolig mye enklere å holde plantene passelig fuktige, også når vi reiser bort noen dager.


Du trenger ikke å tilbringe all førjulstiden i butikkene – noen av julegavene kan du lage enkelt selv. Hjemmelagde og spiselige gaver er perfekt til den som har alt. Dessuten er det ekstra koselig å gi bort noe som er selvlaget. Spiselige gaver gjør seg bra på glass eller pakket inn i cellofan, og kan pyntes akkurat som du ønsker.


For kirkegårder, uten blomsterramme ved gravplass, anbefales det å lage en liten kant med. Tenk å dyrke noe selv , som dessuten kan spises! Når du dyrker din egen basilikum får du nok til å kunne lage din egen pesto!


I år valgte jeg å bruke selvvanningskasser og tårer det ble en stor skuffelse. Her er gode julegaver barna kan lage selv (sammen med deg) 1. Her må man ha keramikktusjer, kan fåes kjøpt hos hobbyforretninger som panduro. Det kan være lurt å ikke lage plantehulle for stort, hvis du ikke har tid til å følge opp plantene.


Det er litt mer kostbart å kjøpe litt bredere kantstein, men det sparer. Glimrende som urtekasse, men utmerket også til blomsterbe gravsteder, terrasser og verandaer - se bilder med eksempel på treomramming. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke leverer treomrammingen – denne er ment som eksempel på hva man relativt lett kan lage selv ). Takket være selvvanningskasser kan du dra på ferie uten at plantene tørker ut. I verste fall fyller du kun en til to ganger i måneden, men ofte er det rikelig med det vannet som kommer med regnskyene. Jorden trekker opp vann når det trengs, og det gir gode vekstforhold for plantene på graven.


Blomsterramme eller blomsterplate kan tilpasses kassen. Kassen fylles halvveis med lecakuler som er vannlager. Norsk Kirkegårdsservice Ring oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg