torsdag 16. mai 2019

Utvendig husvask børste

Få pristilbud fra flere bedrifter. Slik vasker du huset utvendig. Begynn alltid med å finne frem nødvendig redskap.


En god husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, hindrer soppangrep og gjør at du slipper å male så ofte. Men også her er det mange som gjør feil.

En av de vanligste feilene folk gjør under vårrengjøringen er å vaske huset nedenifra og opp hevder Raymond Myrlan kjedeleder i boligbyggeren Mesterhus. Du kan også bruke Klorin mot svertesopp. Mange har anskaffet høytrykkspylere, men til husvask frarådes det å bruke så heftig og grov redskap.


Bruk ikke høytrykkspyler. Hele huset må vaskes utvendig før du setter i gang med å male. En børste med langt skaft er et praktisk hjelpemiddel for å nå opp til vindskiene og høyt opp på veggen. Men vær forsiktig hvis du klatrer på taket – her er det ikke så langt ne men sikring anbefales uansett.


En husvask vil også sørge at du slipper å male huset så ofte og det vil forlenge husets levetid.

Fasadevask rengjør og matter underlaget slik at malingen fester seg godt. Kan blandes i 1:slik at den blir ideell til årlig utvendig vask. Det tar ikke lang tid å vaske huset utvendig om du gjør det riktig, og som belønning får du et hus som ser nymalt ut og lengre levetid på beis og maling. Du har fått skikkelig teken på børsten ! Husvask brukes ved vedlikeholdsvask. Kjøp en billig sprøyte (Bilema e.l.).


Bland husvask etter anvisninger på flasken. Sprøyt på veggen, la virke 3-minutter, pass på å spyle av søl på vinduer med en gang, ellers kan det bli skjolder. Du trenger husvask , påføringsflaske, børste og vannslange eller høytrykksspyler.


Det kan virke som en stor og tung oppgave å vaske et helt hus utvendig. Dessuten er dette en perfekt jobb å gjøre på dager med dårlig vær! Påfør husvask eller kraftvask nedenfra og oppover, gjerne med en høytrykksvasker eller trykksprøyte, vent deretter noen minutter og skyll av ovenfra og nedover. NB: Hvis du bruker høytrykksvasker må du være forsiktig slik at treverket ikke skades eller vann trenger inn mellom panelbordene.


Så her trenger du gode produkter for få det pent igjen. Tar effektivt bort fett,skitt og andre forurensinger så den nye malingen får bedre vedheft til underlaget. Så lenge det er frostfritt, kan den årlige vasken helt fint gjennomføres på sommeren eller om høsten.

Det er imidlertid lurt å vente til den verste pollenspredningen har gitt seg, slik at man får med seg alt, sier Moberg. Vi malte to strøk utvendig sent i fjor høst,. Hvis jeg skal vaske bruker jeg husvask og skrubb og spyler av. Kun en vegg igjen nå!


Hvis det skal males kraftvask og skrubb og spyler av. Du må veldig nær med dysen for å få kledningen like ren som med skrubb. Ta med vår 2L trykksprøyte til påføring av insektmidlene.


Denne filmen gir deg en enkel veiledning til vask av vegg ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg