onsdag 8. mai 2019

Egghvit eller bomull

La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvittoner som passer inntil. Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg. Tidløs fungerer til både Egghvit og. Hvilken hvitfarge passer til hva?


Bomull , egghvit eller klassisk hvit? Hvitt er et vanlig alternativ – men hvilken hvitfarge passer, det finnes jo så mange?

Her er ekspertenes gode råd! Oppleves som lun og varm i tonen. Denne fargen er ofte benyttet som standard hvit på ferdigmalte hvite detaljer som vinduer og dører. I lang tid har dette vært en selvfølge og ganske uproblematisk, men med dagens fargetrender setter fargen sine begrensninger.


Dette er ikke en nøytral hvitfarge, i motsetning til hva mange tror. NCS koder med og uten S utgjør en forskjell. Følgelig ville jeg heller kjørt list og vegg i samme farge.


Ellers er en grei regel at dersom man har en kald farge på veggen, holder man seg til en kald farge på lister og har man en varm farge går man for en varm på lister. Da hender det disse fargene får et litt grønnlig skjær over seg.

Samme kode med og uten S kan nemlig bety at fargene er ulike. Setter man fargene opp mot hverandre vil man kunne se en liten nyanseforskjell. Jeg spurte om fargeråd på Jotun lady sin nettside og fikk som svar at eggehvit er litt hvitere enn bomull.


Velger du Chi på veggen, kan du gjerne ha samme farge på lister og detaljer, og kanskje heller variere litt i glansgrad. Vi hadde samme problemstilling (listfritt i tak). Maleren hos oss mente vi burde bruke eggehvit , og det ble veldig bra.


Jeg malte selv med bomull i et rom, og det ble bra det også, men det er litt gulere hvitfarge. En gulaktig hvit tone. Den ene koden har en S foran nummeret. Fargene er ulike og det er kodene også. Den med S foran nummeret heter i dag bomull og ikke eggehvit , og inneholder også gulfarge, noe ikke eggehvit gjør.


Vinduer og dører leveres i bomull. Står flott til alle tradisjonelle beige toner, samt gråtoner med svakt gulaktig preg. Passer godt til en mengde farger med varm undertone. Mange opplever det som uheldig på fasaden.


Platen er ferdigmalt i Egghvit med en sterk, glatt overflate som er lett å holde ren. Står fint til en mengde farger med gule og varme undertoner, som klassiske beige toner osv. Dekorplate har de samme egenskapene som Smartpanel, men er kun mm tykk og har et noe annet design hvor panelbordene er litt smalere.

Reparasjonsvoksen beholder. Panelen monteres direkte på eksisterende vegg og er derfor meget velegnet til renovering. Ferdigmalte panelbord som gir deg et flott og solid tak på rekordtid.


Takpanel egner seg både til nybygg og renovering. Må ikke monteres i rom med lengde over meter eller bredde over meter, uten at det legges inn en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg