tirsdag 14. mai 2019

Grått tak inne

Generelt er vi mer vare for fargebruk her i nor men vi har likevel blitt flinkere til å utforske farger de siste årene, forteller Røssaak. Når du skal male tak ,. Gode tips når du skal male veggene inne. Ett hvitt tak gir en jevn spredning av lyset og er nøytralt mot veggfargen i rommet.


Les mer hos Beckers Maling.

Håper dere koser dere og nyter det faktum at det endelig er helg. Jeg har hatt to magiske, hektiske og sprudlende dager i Oslo. Det er viktig å vite at grått ikke er grått.


Den kommer i mange nyanser, og det er ikke gitt at alle gråfarger er pene inntil alle andre farger og materialer selv om mange anser grått som en nøytral farge, forteller Klæboe Mørkve som deler gråskalaen inn i tre kategorier. De nøytrale gråfargene, de varme og de gylne. Sort: Gir en inntrykk av at vinduene er små. Kan fungere fint med blanke flater, det vil reflektere lys.


Matte flater vil kunne egne seg godt på et større vindu.

Kan være en kommende mikrotrend. Rødt: Gir en mer intim følelse. Dette ser vi ofte i beiset utførelse. De skal jo også bære gipsplatene, så det krever en solid innfesting. For å være på den sikre siden bør du skru samtlige bord fast til underlaget.


Men det er fort gjort, og når det er på plass, kan du i løpet av bare ei helg få deg et helt nytt, glatt tak i stuen. Her har vi brukt gipsplater av god kvalitet. Hvis du har problemer med ekko inne eller har barn som lager leven i hverdagen, kan akustikkplater være en enorm hjelp. Et perfekt tak er pent å se på uten skjemmende merker eller spor etter ujevn maling.


Resultatet blir et pent og varig tak , som du kan ha glede av i mange år. Valg av glansgrad er et spørsmål om smak og behag, og en tilpasning til hvordan hjemmet ser ut for øvrig. Vi selger mest halvblankt eller silkematt til tak , men også helt matte eller helbalnke malinger, sier Line Jacobsen. På slette og greng-merkede tak av puss, betong, gips og duk er det vanlig å bruke så matt takmaling som mulig. Hvilket tak passer til ditt hus eller hytte?


Hvordan velge riktig tak ? Tåler takkonstruksjonen vekten av takstein?

Den viktigste oppgaven er å holde taket tett, men det skal også være pen å se på. Det skal stemme både historisk og estetisk med huset. Her kan du lese mer om hvilke taktekkinger du kan velge mellom og fordeler og ulemper de.


Kona vil ha glatt gipstak tak i stua i vårt eldre hus med slitene takess. Jeg tenkte mer på å legge opp nye takess, å lage glatt gips tak med sparkling tar mye tid. Kan noen liste meg hvilke takprodukter som finnes i det norske markedet så vi kan se hvilke alternativer vi har? Minster normalstein lys grå. Et lyst tak får rommet til å se større og luftigere ut.


Et mørkt tak kan oppleves tungt og gi inntrykk av lavere takhøyde. Blank maling reflekterer lys og matt maling skjuler ujevnheter. Det finnes mange ulike typer tak , som slette tak , takplater, panel eller ferdigmalt takpanel i MDF. Innvendig takvask er kanskje noe de fleste fleste vegrer seg mot i det lengste, men når taket er i ferd med å skifte farge fra hvitt til grått er det sannsynligvis på tide.


Spørsmålet blir imidlertid: Tørt eller vått? Ekspertene Klikk har snakket med anbefaler tørr rengjøring, fordi det gir minst risiko for skjolder og flekker. På fjellet ønsker vi gjerne å ha det lunt og koselig, og mange trekkes derfor mot jordfarger og varme kulører. Brun, grå og beigetoner egner seg godt på fjellet, og gir assosiasjoner til terrenget rundt hytta.


Også her vil det være naturlig å trekke inn fargene fra fjell, vidder, skog og reinlav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg