fredag 17. mai 2019

Diy betong

En kilos sekk med betong koster bare ett par hundre lapper, og med det har du nok til flere av. Ettter at jeg var ferdig sier BT at jeg burde gått for fiberarmert betong , den har vist nok bedre hold og sprekker ikke, samtidig som den er hakket finere enn den jeg kjøpte, men også litt dyrere. Deretter blander du betongen og rører godt til den får perfekt konsistens uten klumper. Hell det over i glassene, trykk skruen litt ned og dekk godt til rundt skruen med betong. Betongen skal være fast nok til at skruen ikke synker ytterligere ned.


Diy betong

Prøv å få til en helt jevn overflate, ettersom denne skal inn mot veggen. Liker den harde overfladen, som er både røff og elegant. Og særlig i kombinasjon med noe mykt materiale. Jeg har laget noen dørstoppere.


Her har jeg brukt melkekartong, bøtter og laget noen former av treplanker for så å støpe betong oppi formene. Det er så gøy å få meldinger fra leserne. Nå fikk jeg melding om ett par tips til prosjekter og ett av dem var AKKURAT hva jeg trengte.


Diy betong

Dørstoppere av betong ! Snakk om midt i blinken - problem solved. Du trenger: Former (det kan være alle typer størrelser og former – du trenger to størrelser til hver krukke), pensel, matolje og betong , gjerne hurtigbetong som altså tørker fortere (som du f eks kjøper på Felleskjøpet eller en byggvarebutikk). Da var det igjen duket for ukens DIY.


I dette lille prosjektet er hovedingrediensen nok en gang betong ! Se ideen til Skåler av store runde skall av betong og følg veiledningen som er gratis. Vi har det på vegg, møbler og pynt. Lag selv Skåler av store runde skall av betong og bestill materialene til. Husk å pensle formen med matolje for å få betongen til å slippe formen lettere. Bland Weber Hobbybetong i en blandebøtte.


Diy betong

Fyll formen med betong. Vibrer og glatt ut overflaten på betongen. Blomsterkasse i betong er nå ferdig til bruk.


Blanda bara betongen enligt anvisningarna på förpackningen och se till att betongen får brinna tillräckligt länge innan du tar bort formen. Och för dig som fortfarande känner dig osäker, så finns det massor av bra böcker på bibloteket och enkla videos på hur man gjuter betong. Jeg valgte gaffateip til og holde de sammen. La det tørke minst døgn og voila… 5. Da er det bare å få vekk alt pappen, gjerne med varmt vann, skrubbing og pirking og så pusse lett over det dersom det er nødvendig.


Påskeegg i betong – CHECK! Fuglebad i betong har dukket opp på flere blogger den siste tiden. Det harde materialet får en helt egen effekt i møte med det organiske mønsteret laget av store blader.


Fuglebadet, slik som dette laget av Vivian Børresen, er et fint innslag i hagen året rundt. Det går også an å bruke grener eller andre former fra naturen for å lage. Se hvor enkelt det er på sostrenegrene. Enkle guider til kreative prosjekter for både store og små.


Luftbobler svekker styrken på betongen. LES OGSÅ: ting du ikke visste om å støpe betong. Du kan fjerne luftbobler ved å vibrere betongen. Det kan du gjøre på mange måter, fra helt enkelt å slå på formen med den flytende betongen , til å sette en bolt med mutter i en bormaskin, og kjøre med den langs sidene på formen.


Kjennetegnet med betong er at det er en flytende masse som formes og fordeles under en støpingsprosess. Betong består av sement, san stein og vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg