fredag 18. mai 2018

Nordisk designere

Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Rask levering og super service! Sider i kategorien Norske designere Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien. Mønstrene Berså og Spisa Ribb fantes i alle hjem på 50- og 60-tallet. Skandinavia er kjent for sin elegante og funksjonelle design.


Dagens designere fortsetter tradisjonen. Sjekk ut Kinraden, Holger, Greta Gram, Fall Winter Spring. Kjente utstillinger ble viktige for å markedsføre nordisk design.


En av dem var den store Triennali di Milano. Der deltok Norge for første gang med en egen seksjon. Norge fikk både priser og god omtale, blant annet for et spesiallaget sildebord og sølvarbeider. PH-lampa, Tripp Trapp-stolen, Stelton-kanna og Margrethe-bollen er eksempler på klassisk, nordisk design på sitt beste, men hva kjennetegner egentlig vår nordiske måte å formgi på? I episoder går vi gjennom det nordiske hjemmet rom for rom.


Nordisk designere

Hvorfor ser våre hjem ut som de gjør, og hvem er designerne som har skapt det typisk nordiske? Perioden og begrepet skapte en goodwill eller merkevareforståelse for nordisk design som fremdeles står seg, og fremdeles bidrar til å gi nordiske formgivere et godt internasjonalt omdømme. Begrepet brukes derfor fremdeles, selv om det nå er vanskeligere å peke på en enhetlig nordisk designidentitet.


De siste ti ukene har vi snakket med til sammen unge norske designere. Noen av dem helt i startfasen, ikke ferdig utdannet. Andre er godt etablerte i Norge eller i utlandet.


Nordisk designere

Felles har de designerne at de ønsker å skape noe unikt. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Myke linjer og lyst treverk er noe av det som kjennetegner våre møbler i nordisk design. Våre dyktige møbelkonslulenter har satt sammen noen av sine favoritter.


Start våren med ny inspirasjon. Vi heier på Norsk design og tradisjon. Vi er stolte forhanldere av kjente norske designere som Andreas Engesvik, Hallegier Holmstvedt som formgir for kjente merker som Muuto, Hay og Menu. Vi like stolte og kanskje litt forelsket i våre illustratører og ikke minst i vårt eget design som du finner under Hviit. Stort utvalg av produkter fra norske og skandinaviske designere.


Nordisk designere

Norsk kolleksjon av møbler, produsert på Krosser gård. Laget av stubber og tre. Basert på eksisterende designdisipliner har vi utforsket hva slags ferdigheter designere i Norden har.


I ukene som kommer vil vi publisere artikler som viser hvordan nordiske designere bidrar med sin kompetanse, verdien designere bringer til virksomheter og hvordan fremtiden til den nordiske designeren ser ut. Hun er født og oppvokst med porselen og har som mål å slå de seksti årene bestefaren la bak seg som ansatt i Backe i Grensen. Lena elsker å blande gammelt og nytt og omfavner nordisk design, norske designere og den perfekte koppen for morgenkaffen. Se større kart for nordiske designere.


Se resultatet av samarbeidene her! Smykker fra nordiske designere er en gave med historie. Vårt utvalg inneholder blant annet populære Huldresølv as og Nabben, som også produserer sine.


Den vedvarende interessen for nordisk design skyldes at den er enkel, minimalistisk, at materialene holder høy kvalitet og de bærekraftige produksjonsmetodene som er en så stor del av den skandinaviske livsstilen. Undersøkelse om nordiske designere. Nå kartlegger Design og arkitektur Norge (DOGA). Norske smykker på trendtoppen Unge, norske kvinner har klart å dra norsk smykkedesign ut av husflid-hengemyra, og opp på trendtoppen.


Nordisk designere

Her er fire merker du kan. Nordisk råd delte i går ut sine priser på Konserthuset i Stockholm. Nordiske Hjem ble startet av Kine og Tom, og har raskt vokst seg til en betydelig interiør nettbutikk i Norge.


Les hele historien her. Litt mye blått på portrettet 1. Testet ut hvilke farger jeg skulle bruke å et ark 2. Tegnet svakt på aquarelle papiret 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg