mandag 7. mai 2018

Hvor er lundebybunaden fra

Finn laveste nettpris her. Jeg selger ikke materialpakke til buna og er heller ikke sponset av noen som selger dette. Lundebydrakt eller lundebybunad er en folkedrakt komponert av kunstmaleren Alf Lundeby fra gården Lundeby på Braskereidfoss i Våler i Solør.


Drakten finnes bare for kvinner, og er utformet uten et drakthistorisk forelegg. Drakten er inspirert av bunader fra Gudbransdalen, men selv var Lundeby hedmarking og kom fra Våler i Solør.

Grafferdraktene som mamma og tantene mine sydde, har alle brodert livstykke. Så vidt jeg vet er ikke dette like vanlig lengre. Drakten ble opprinnelig laget som en gave til en femtiårsjubilant.


Lundebybunaden var opprinnelig en gave fra kunstneren Alf Lundeby, til en venninne på ca. Den ble rask populær og ble satt i produksjon. Den har ingen historisk tilknytning men blir sett på som et alternativ til en festkjole.

Vi er opptatt av å bringe gode bunadstradisjoner videre. Nå har vi også Dovrebuna Frueskodrakt og Herredrakt. Alle våre bunader er norskprodusert, og vi bruker kun norske materialer. Angående fargevalg på livet, er det fra gammelt av noe kode fra hvor du er ifra? Her i Vestfold vet jeg at det betydde ulike ting utifra hvilken farge du hadde på stakken (uansett 32- eller 56-modell).


Blått : var fra kysten, grønt : fra landet, svart derimot vet jeg ikke, men har tenkt selv at det kanskje var et symbol på at du var fra. Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør. Det kan være alt fra 20. Svigermor sin Vestfold bunad koster vel rundt 20. Min drøm er beltestakken fra Telemark, med fullt sølv og utstyr kommer den vel på nærmere 40.


Vi selger ikke bunaden din under den prisen du har satt, men halvparten av nypris er vanlig. Spør om nypris der du har kjøpt den. Om du ønsker overpris får vi ikke solgt den.


Markedet bestemmer hva de er villige til å gi.

Bunaden må være i god stand ! TIME MÅ AVTALES på forhånd! Mange har spørsmål om hvor mye man skal ta for bunaden sin. Sølvet kommer i tillegg. Vi har egen butikk i Oslo i kirkeveien 4 midt på Majorstuen hvor du kan se stor utvalg av ferdige modeller og velge alt ut fra din egen smak. Påtegnet Lundebybunad til barn, finnes i to str.


Beltestøl, oksidert m. Norges største presentasjon av bunader. Norsk tradisjonssølv fra distriktet, som er brukt i generasjoner for Solør odal og nabodistriktene. Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg