fredag 25. mai 2018

Bringebærmousse

En bringebærmousse er veldig friskt og godt og passer i de aller fleste kaker. Jeg bruker den oftest som fyll i sukkerbrød kombinert med et lag vaniljekrem, men jeg synes også det er fantastisk godt med bringebærmousse i sjokoladekaker. Denne moussen er frisk og ikke for søt, samt at den er god og luftig. Denne egner seg både som dessert eller som fyll i kake. Spesielt i sjokoladekake.


Og den er kjempe enkel å lage.

Oppskrift: plater gelantin,dl kremfløte,eggeplommer,dl melis,ts vaniljesukker,ss sukker,3gr friske bringebær. Kjør bærene glatte med en stavmikser. Bringebærmousse : Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca.


Dette gjør du ved å ha bringebær og sukker i en blender og kjører i ca. Passér blandingen gjennom en sil for å få bort frøene. Jeg elsker å bake, og liker å prøve ut nye ting, sier den glade vinneren, Kaja Sæther Aarhus (26) fra Oppegård.


Nå kan du jo kjøpe ferske bringebær hele året, men de er dyre, og de er ikke like gode som norske bær i sesong. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Hell røren i en kakeform med bakepapir i bunnen.

Stek ved 160° i 30–min. Jordbær og bringebærmousse. Det første du kan gjøre er å gjøre klar en springform. Kle bunnen med bakepapir.


Klipp en lang og bred strimmel med bakepapir og plasser den inni springformen, langs kanten. Dette er en fantastisk kake som vil gi deg mye ros! Kaken er overhodet ikke vanskelig å lage, men er litt omstendelig siden det er flere ting til moussen som skal. BRINGEBÆRMOUSSE : Lettlaget og kjempegod bringebærmousse serveres på hjemmelaget sjokoladeganache. Mousse er så utrolig mye enklere uten egg!


Konsistensen er kjempelett å få rett, og moussen kan stå lenge i kjøleskap uten å miste fasongen. Smaken tar moussen av det vi tilsetter, i dette tilfellet bringebær. Finnes det noe bedre?


Bland inn det smeltede smøret og resten av. Pisk egg og sukker lett sammen. Denne oppskrifta på bringebærmousse var definitivt ikke en av disse raske oppskriftene.


Oreokake er alltid en slager på kakebordet vårt. Denne er med hvit sjokoladeostekrem og bringebærmousse , og er litt friskere enn den tradisjonelle med sjokolademousse og pisket krem. Under bringebærmoussen gjemmer det seg friske bringebær og du kan også tilsette grovhakkede oreokjeks for mer krunsj i kaken.


Denne kaken av mandelbunn med krem og bær er en nydelig og lettvint kake.

Bruk friske eller fryste bringebær og lag en deilig bringebærkrem, toppet med dine. Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg