tirsdag 11. oktober 2016

Montere smartpanel på gips

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Bestill varer på maxbo. Gode tilbud og kvalitetsprodukter. Finn din nærmeste Maxbo butikk her!


Men noen som har en ide om hvordan dette kan gjøres greiest mulig.

Går ut fra at det ikke er liggende spikerslag der nå. Og uansett så vet jeg jo ikke hvilken høyde. Eller finnes det eventuelt andre måter å løse dette på. Hur gör snickaren - Montering av gipsskivor på vägg - Duration: 4:43.


Smartpanel på OSB plater som igjen står på horisontale lekter? Ja, dette vil være et godt og solid alternativ, men selvfølgelig kostbart. Malingen har glans 20°. I tillegg til malingen blir veggplatene til slutt lakkert med en UV lakk for ekstra god beskyttelse.


Man kan male over det gamle, man kan rive ned alt og bygge opp igjen med gips og maling, man kan legge gips utenpå og male, eller man kan gjøre som oss å henge opp smartpanel.

For dager siden – Ønsker pris på å montere smartpanel i et rom på ca 1kvadrat og delvis i en trappeoppgang. Plater på murvegg i kjellerstue innlegg 31. Montere smartpanel på yttervegg av siporeksblokker. Lime ferdigmalte panelplater på en murvegg innlegg 16. Har murvegg på noen av veggene i leiligheten, den er dekket med strie.


Planlegger å legge på smartpanel eller tilsvarende plater. Likner litt på Multimur dette. Jeg vet noen grøsser bare de hører det navnet Multimur. Jeg limte noe smartpanel fast med montasjelim, og det satt som bare det på mur.


Sitter nok utmerket på gips også, ihvertfall hvis den er grunnet eller malt først. Jeg har limt MYE gips og smartpanel på gamle vegger. Min erfaring er at det veldig ofte går bra uten mothold hvis veggen er plan. Det forutsetter at det benyttes lim som er klissete nok - type Teceller Superfix.


Her på disse sidene har vi samlet en rekke gjør det selv-veiledninger som guider deg sikkert gjennom arbeidet med gipsplater. LES OGSÅ: Montering av gipsplater. Priser på gipsplater.


Gipstaket er jo allerede festet i stendere, så her lønner det seg å måle seg frem til hvor stenderne ligger, for så å feste de nye platene i samme stendere. Vår ferdigmalte panel monteres direkte på eksisterende vegg eller stenderverk.

Tiden da panelveggen måtte slås opp én planke av gangen er forbi. Enten du allerede har vegger av betong, gips eller tømmer kan du spare både tid og penger på å velge ferdigmalte veggplater. Umulig å henge noe annet en superlette bilder på dem. Det er soli har engen styrke, bærer bilder og hyller uten problem. Det er en smal sak å få smartpanelet opp på veggen.


En gipsvegg er ikke like sterk som en vegg av betong eller murstein. Gips er et porøst materiale, og det er derfor begrenset hvor mye vekt en gipsvegg kan bære. Men du kan forsterke gipsveggen ved å montere plater av kryssfiner eller OSB bak gipsen. Da kan du henge opp nesten hva som helst på gipsveggen. Hvordan skru på gipsplater.


Skruehodene skal så langt inn at de ikke stikker ut, men de må ikke bryte kartongen. Stikker de ut blir det bulker i sparklingen. Er de for langt inne holder de ikke platen skikkelig på plass. Løsningen er å bruke momentinnstillingen på drillen. Test på forhånd slik at skruen kommer akkurat passe langt inn.


Sette opp panel på fast underlag Det å montere panelet direkte på fast underlag, som finér- og sponplater, forutsetter at grunnlaget er rett og har tykkelse nok til å få festet bordene. Spikerslag er ikke nødvendig når underlaget er plywoosponplater eller vanlig treverk. Når den første delen er festet, setter du inn en skrue i den første delen.


De kommer også i flere størrelser, så sjekk ut hvor mange lag med gips veggen din består av. Tenk deg godt om før du setter inn den første delen, er det på feil sted etterlater skruen seg et hull i veggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg