fredag 28. oktober 2016

Innramming av fagbrev

Bruk av glass som bygningsmateriale har tradisjoner fra antikkens sandstøpte vindusglass til dagens bygninger med fasader og tak av industriprodusert glass. Glassfaget omfatter bearbeiding, montering, service på og vedlikehold av glass- og glassprodukter til bygg, transportmidler og innramming. Heng bildet på en krok og ikke på en spiker, tråden kan lett hoppe av en spiker hvis noen kommer bort i bildet. Som glassfagarbeider er det viktig å ha fokus på helse, miljø og sikkerhet.


Glassfagarbeideren må følge lover og forskrifter for å ivareta sikkerheten under jobben, og for å sikre et godt inneklima gjennom riktig bruk av glass og andre materialer.

Måtte klippe av litt øverst,men ikke mye altså. Gjennom år som rammemakere har vi bygget opp stor erfaring i faget, og vi har både fagbrev og mesterbrev innen innramming. Vår bedrift har vært aktiv både i fagutvalget, NM i innramming og i styret i rammebransjeforbundet. Vi jobber tett med kunstnere, gallerier, museer, samlere og næringsliv for å gi alle kunstverk bevarende innramming. Med forgyller- og malerverksted på huset, tilbyr vi det meste av finish og overflatebehandling på rammer.


All innramming lages etter individuelle mål og ønsker, og vi bruker kun det beste av materialer. Jeg har nå mottatt mit fagbrev men har litt problemer med å finne en ramme som passer. Fagbrevet er 30Xog normale mål på rammer er 30Xog 40X50.

Hvor har dere kjøpt rammene til fagbrevet deres? Lurer også på hvordan type ramme jeg skal velge. Skal i gang å bytte beslag og innramming av vinduene mine utvendig. Har liggende kledning av typen vestlandspanel.


Men over så er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skal gjøre det for att det ikke skal være fare for å få fuktighet inn. Jeg skal vel egentlig tre øvre delen av beslaget under kledningen. Her finnes det ikke noen regler for tykkelse på ramme og man kan gjerne velge noe pompøst som lite og diskret. Ta deg heller ekstra god tid en kveld for å gå nøye gjennom vårt utvalg av rammer.


Interessen for kunst og håndverk har alltid vært stor. Linjen for tegning, form og farge på videregående skole og arbeid med grafisk design ble derfor et naturlig valg. Hovedområdet dreier seg om skjæring, bearbeiding, innramming og behandling av glass. Fasadedelen dreier seg om produksjon, bearbeiding og montering av glass og fasadeløsninger.


Images tagged innramming-av-fagbrev -utfort- av -gaute-rostrup-as Hjem. I Creative galleri og rammeverksted i Niels Carlsens gate i Drøbak arbeider Ann Irene Hoel daglig sammen med assistent Karoline Eikestad med å ramme inn kunst og fotografier. Her er du sikker på kvalitetsarbeid: Selv assistenten har fagbrev.


Holder meg stadig oppdatert på nyheter innen rammefaget og har vært med på NM i innramming flere ganger.

Nestleder Morten Solheim. Det finnes i dag bare ca. Vedal Vår fagopplæring skjer som fordypningsfag innenfor glassfaget. Rammebransjeforbundet i Norge (RF) er en bransjeforening for kreative og interesserte bedrifter som arbeider med kunst og innramming av kunst.


Styremedlem Lisbeth Solheim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg