fredag 14. oktober 2016

Betongvegg maling

Ta kontakt med vår prosjektleder så hjelper vi deg å velge riktig. Solid leverandør med gode referanser. Kjøp direkte på nett. Enkel handel fra proff leverandør.


Elastisk, akrylbasert betongmaling. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.

Drømmer du om vegger med en røff betonglook? Ett strøk er som regel nok og tørketiden er på timer. Med kalkmalingen Fresco kan du selv male en vegg som ser ut som betong. Fremgangsmåten er overraskende morsom og fort gjort. Slamhu løstsittende maling , løs puss og all gammel kalk skal fjernes.


Sopp, sot og annen smuss fjernes med JOTUN 2-i-KRAFTVASK OG SOPPFJERNER, med etterfølgende skylling med rent vann. Flatene skal være tørre før videre behandling. Som dere ser i bilde så har jeg en betongvegg som idag er brun.


Jeg ønsker å male denne hvit.

Jeg er redd for at det blir ujevnt etter maling , siden betong ikke er veldig jevnt på overflaten. Hvordan bør jeg gå frem og male denne for å få best mulig resultat? Hva slags maling må jeg bruke?


BETONGVEGG MED UTVENDIG TRYKKFAST ISOLASJON OG INNVENDIG PÅFORING. For yttervegger av betong, og mur generelt, anbefaler vi å ha minimum halvparten av den totale isolasjonstykkelsen på utsiden. Skrap bort løs maling.


Da oppnår du best mulig vedheft 3. Mal strøk med egnet murmaling. Hell malingen over i et mindre spann med håndtak. Murtex Acrylic eller Murtex StayClean.


Det er enklere å håndtere, og du unngår å få smuss, fluer og lignende i hovedspannet. Slik får du det til i fire trinn: Du må rengjøre muren. Du kan for eksempel bruke Flügger Facade Clean eller andre rengjøringsmidler egnet for mur. Påfør mugg- og soppdreper og la stå i 3-dager før flaten overmales. Midlet skal ikke skylles vekk.


Men det er alltid lurt å vaske malte flater før du smører noe på dem, enten du velger maling eller slemming som jeg foreslår. Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling.

Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling, kan en enkel saltsyretest utføres. Vi har flyttet til et hus med murvegger over det hele. Alt er malt hvitt og nå skal det friskes opp med ny maling. Hvordan var dette igjen, kan jeg bruke vannbasert maling når jeg ikke vet hva som er brukt på veggene?


Eller må jeg velge oljebasert maling ? Muren er ganske ru enkelte steder, kan jeg da male med rulle? Vi beregner pris, deretter er det byggemøte hvor vi gjennomgår prosjektet. Det er ekstra viktig at flaten er tørr, ren og fast, når du skal male en pusset fasade eller betongfasade.


Undersøk derfor fasaden grundig før du maler over den. Sprekker og andre skader kan skyldes fukt og må alltid repareres. Det er også svært viktig å bruke riktig type maling og samme pusskvalitet som før. All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling. Ubehandlet teglstein, puss, betong og annen sugende naturstein bør forbehandles med egnet primer før maling.


Maling på ubehandlet mur. Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling. Alle byggetekniske mangler skal utbedres før malerarbeidet påbegynnes.


Helsparkling: Slik sparkler du veggen Riktig sparkling av en vegg gjør det lettere å male senere. Se hvordan du helsparkler en vegg av f. Fjerne Ulike typer maling av betong Prosessen og tiden som kreves for maling fjerning av betong gulv eller vegger, avhenger ofte av hvilken type maling , det vil si om det er olje maling eller latex eller epoxy maling. Her er noen metoder som vil hjelpe deg å kvitte seg med ulike typer maling form betong. Gode råd og tips ved utendørs maling. Her har vi samlet en oversikt over råd i forbindelse med maling utendørs der du har ulike utgangspunkt.


Løsningen er en spesiell mørtel, som tillater veggen å puste, som klær eller sko av pustende materiale. Systemet, som består av en mørtel og et topplag, heter henholdsvis Sika Monotop 6og Sika Top 107. Rens veggen for løs maling , reparer hull og sprekker, og påfør pussen med en murkost.


Bergensk hulmur er en eldre veggkontruksjon av tegl murt i pipeforband med tykkelse 1½-stein eller mer. Den har vertikale, åpne kanaler. Slike murer var vanlig fra. Sist, men ikke minst, farger er ikke farger.


Vi i Jotun jobber daglig med utvikling av produkter og farger. Jotuns farger skal kun blandes i Jotuns produkter. Våre unike fargeresepter er laget spesifikt til hvert av våre malingsprodukter for å oppnå ypperste fargekvalitet.


Da gir vi deg Jotuns Fargetrygghet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg