fredag 20. mai 2016

Chamotte leire

Chamotte er brent ildfast leire. Steinen inneholder fra 20– Al2O og fra 75– SiO2. Smeltepunktet og steinens kvalitet heves ved stigende innhold av Al2O3. Sort leire tilsatt mellomgrov chamotte.


Meget velegnet til skulpturer, modellering og store, dreide gjenstander. Plastsekk med 1kg.

En leire tilsatt grov chamotte som gjør den spesielt velegnet til store skulpturelle emner. En plastisk, sterk leire som også er svært velegnet til fliser og relieffer. Produktene blir sterke på grunn av fordamping av fuktighet i prosessen med å tørke leaksammensetningen. Resultatet er et høystyrkt materiale som er motstandsdyktig mot høy temperatur. Rødleire med chamotte (tørket og knust leire ), som gir leiren en grovere struktur.


Profesjonell kvalitet til modellering. Etter brenning fremstår den røde fargen på leiren som kraftig og varm. Hvit leire uten chamotte. Gode dreie -og tørkeegenskaper.

Oppbevares mørkt og kjølig for best holdbarhet. Passer fint for å skape figurer eller reliefer. Kan males med akrylfarge. Vår ordning med fast frakt gjelder ikke for leire. Steingodsleire, hvit, med fin chamotte.


Prosenten chamotte viser hvor stor prosentandel av det totale leire er fylt med grog. Jo høyere prosent, jo mer er det i chamotte leire. Millimeter indikerer størrelsen av brent leire som har blitt lagt til.


De fleste typer av leire chamotte benytter en hvit, men det er også å finne, som har svart leire chamotte. Under denne prosessen forandrer stoffet dets duktilitet, blir tett og sprøtt. Dette fører til en betydelig økning i brannmotstanden til platen flere ganger. Skal du forme og være kreativ med leire , så har vi mange spennnende produkter.


Du finner både tradisjonelle leiretyper blåleire og rødleire, samt selvherdende leire som er utrolig enkel å arbeide med. DAS Junior lufttørkende leire 1g. I tillegg kan vi levere Sibelco sin K-1og K-1(tidligere Vingerling).


Leire og glasurer Logg inn. Kundeservice Kataloger Trygt miljø. Dette er samme materialet ildfaste stein er produsert med (brent leire ).

Gråhvit steintøy leire med svært mye grovt chamotte. Men i alle fall er det nødvendig ikke bare å vite hvordan du skal velge riktig, men også forberede for mur verk. Dette tok også sitt navn fra, som brukes i Nederland ene paperclay både begrepet og papir leire.


På grunn av fibrene, blir leire ekstra legeme, og det har visse fordeler som ikke har en typisk chamotte leire. Vi fant synonymer til ordet leire som du kan bruke til å løse kryssordet. Vi lærte også hva som er viktig å vite om leire og hva en må tenke på når en arbeider med det. Den vil krympe litt når den tørker, ca.


Nå som vi har laget fliser, og vi har fått mål for hvor store de skal være, er det viktig å ha i bakhodet at flisen kommer til å krympe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg