fredag 6. mai 2016

Hva er en arkitekt

Legg inn anbud gratis hos oss! Arkitekter holder på med planlegging av bygninger, byggeteknikk, utseende og samfunnsplanlegging. Det er viktig å kunne kombinere alt dette under utvikling og bygging av nye bygninger og anlegg.


Som arkitekt må du også ta stilling til utfordringene samfunnet vi lever i har, som f. Ulempen er at konkurranseformen nok i de fleste tilfeller er den dyreste formen å engasjere arkitekt på, både for byggherre og for arkitekter. Foruten prestisje og prispenger ved seier, er det muligheten for et oppdrag etter at konkurransen er avgjort som er av størst betydning for de deltagende arkitektene.

En arkitekt er en person som ut fra en egnet utdannelse planlegger fysiske omgivelser med mål om å ta vare på menneskers praktiske og åndelige behov. Omgivelsene arkitekter arbeider med spenner fra møbler og hus til byer og anlegg i landskapet. Hva er en funksjonell arkitekt ? En funksjonell arkitekt sin primære oppgave er å skape sammenheng mellom brukerens behov og krav, og løsningene som skal møte disse. Man jobber med et vidt spekter av arbeidsoppgaver innen leveranseprosjekter, salg og forretningsutvikling.


For mange er franchise et ganske diffust begrep. Til tross for at både svensk og internasjonalt næringsliv er fullt av foretak som bruker franchise som metode, misoppfattes det ofte hvordan det hele henger sammen. Vi vil derfor begynne med å utrede litt om begrepene sett fra to perspektiver.

Husets størrelse, samt timepris og antall timer er således avgjørende for hva det koster med arkitekt , men også andre faktorer spiller inn. Er det (for) dyrt å bruke arkitekt ? Det er en utbredt fordom at arkitekter “koster skjorta” men arkitekthonoraret bør sees i et mer helhetlig perspektiv. Et byggeprosjekt gjennomgår først en planleggingsfase, så en byggefase, for å ende opp i en bruksfase.


En god prosess tar sin tid i alle disse leddene. Hva det er som gir oss energi og overskudd og løfter sinnet vårt? Når man stiller spørsmål av den typen, forventer de fleste et empirisk begrunnet svar. Og det finnes jo de som har prøvd. Rollen som IT- arkitekt krever en god teknisk basis, og det er en forutsetning at man har en stor interesse for teknologisk innovasjon, samt evnen til å samle inn og forstå ny informasjon.


I tillegg kommer organisatorisk og forretningsmessig teft – som er nødvendig for å lykkes med design, implementering og vedlikehold av IT-arkitekturer. Departementets hovedbegrunnelse for å motsette seg dette er at arkitektbegrepet har en lang, folkelig tradisjon som man ikke eksklusivt kan forbeholde en yrkesgruppe på grunn av profesjonshensyn. Arkitekter med godkjent utdannelse kalte seg derfor arkitekt MNAL (medlem Norske arkitekters landsforbund) som en faglig garanti for at vedkommende arkitekt hadde godkjent.


Først og fremst er det jo greit å definere hva en arkitekt er , utenom å være et menneske. Hva gjør en arkitekt En arkitekt er en designer av bygninger. Han forstår hans yrke og universitetsutdannede. Foruten å utforme selve bygningen, gir han også nødvendig teknisk og administrativ støtte. En arkitekt kan sin kunnskap og erfaring til å gjøre et meget godt estimat av det nødvendige nivået av budsjettet.


En arkitekt planlegger og formgir våre fysiske omgivelser, alt fra små uteboder til overordnede byplaner.

Arkitekt er ingen beskyttet tittel, så hvem som helst kan kalle seg arkitekt. En database arkitekt er en person som er ansvarlig for å opprette og administrere data aspekter innenfor en database arkitektur. Dette er en integrert del av mange forretningsvirksomhet, fordi store bedrifter, og selv små bedrifter, ofte avhenge av databaser for å lagre og håndtere store mengder data.


Arkitekter forstår imidlertid ikke hva en tenåring er , og de forstår ikke hvordan skolesamfunnet er betinget av at lærere og elever har forskjellige roller. I et kreativt yrke er det viktig å være oppmerksom på hvilke verdier man arbeider for, hva som kjennetegner ens faglighet som arkitekt , og hva som gjør arbeidet spennende. Det er nemlig herfra de originale ideene kommer. En interiørarkitekt jobber hovedsakelig med å designe innvendige miljøer, mens en landskapsarkitekt tar for seg utearealer. Personlige egenskaper - Arkitekt.


En arkitekt bør være kreativ og nyskapende, samt kunne tenke praktisk og funksjonelt. Det å jobbe som arkitekt er en prosess som ofte involverer mange parter. Derfor inneholder ordlisten både oversettelser av selve begrepet og en felles oppfatning av hva det betyr, forklarer arkitekten. Her er et eksempel på hvordan en skisse tar seg ut med rene norske arkitekturbegreper.


Et eksempel på et vanskelig begrep i Togaf er Architecture Continuum. Arkitektur kan også karakteriseres som bestemte former for orden, og i arkitekturens historie kan slik orden prinsipielt sies å opptre i to hovedformer. Den ene er den formalt bestemte, basert på en tilpasning av tingene innenfor et mer eller mindre geometrisk fastlagt system som især er kjennetegnet ved symmetri omkring en midtakse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg