torsdag 26. mai 2016

Olje terrasse temperatur

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Her finner du noen av markedets mest eksklusive varianter. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.


Hvordan beise og olje terrasse. Guide til hvordan beise terrassegulv, hva temperaturen må være ved beising, tørketid og behandling av terrassegulv steg-for-steg.

Riktig tidspunkt for vask og beising av hus og terrasse. Hva bør du velge: Ønsker du farge på terrassen , er beis det rette valget. Vil du slippe å gjøre det ofte, bør du gå for beis.


Beisen må være tørr før den utsettes for fukt. Sjekk at det ikke er meldt regnvær det første døgnet etter at du har beiset terrassen. Unngå påføring i direkte sollys, fuktig vær og ved lave temperaturer.


Husk at det vår og høst kan være problem med duggfall etter lav temperatur om natten. Dette forlenger herdetiden og du bør drøye noen timer før du setter på plass møbler og tar terrassen i bruk.

Underlagstemperatur skal være over °C. Disse enkle stegene gjør terrassen din fin igjen! Slik vasker du terrassen.


Har du bygget ny terrasse , er det viktig at du venter i én til to måneder, uavhengig av vær, før du behandler overflaten. Treverket kommer ferdig impregnert og trenger denne tiden til å tørke. Når treverket er tørt, bør du vaske terrassen grundig.


Uansett om du velger beis, olje eller vedlikeholdsfritt, så må det vedlikeholdes i form av vask, og nytt lag med beis eller olje. Er terrassen beiset, bør du beise den på ny hvert tredje år. Dette fordi terrasseoljen legger igjen mindre olje i underlaget, og sender mer white spirit opp i sky, som ikke er bra for miljøet, legger Skogstad til. Man kan i enkelte tilfeller være nødt til å behandle terrassen flere ganger i året for å ha en fin terrasse og for å beholde god nok beskyttelse av treverket, mener Sve. Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.


Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden. Et annet viktig tiltak er å holde terrassen fri fra skitt som begroing av svertesopp, og ellers sørge for at busker og trær ikke står for nært rundt terrassen. Unngå solskinn, fuktig vær eller lave temperaturer på under grader. En overskyet dag er perfekt, hvis ikke terrassen ligger i skyggen.


Overskytende olje eller beis tørkes bort med lofri klut. Behandling av terrassen.

Gi terrassen din en oppfrisking før sesongen starter, så er den klar for lune kvelder med gode måltider sammen med familie og gode venner. Mange tror det er best å olje terrassen. Terrassen er en viktig del av uterommet vårt. Kanskje fordi far eller svigerfar alltid har gjort det?


Bruk heller terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil år. Med terrassebeis får du dessuten mange farger å velge blant! Vi bruke en liten pensel over hele terrassen , ikke en rull. Volleng anbefaler at man bruker en rull, og ikke en pensel, for en mer effektiv påføring. Spesielt med tanke på at terassebeis er så tyntflytende.


Penselen kan du bruke for å komme helt inn til kantene. Prøv å arbeide litt systematisk med rullen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg