torsdag 14. mai 2015

Sommerblomster skygge

Generelt kan man si at blomstrende sommerblomster trives best jo mer sol det er. Med andre ord så vil de blomstre mindre hvis de blir stående på en skyggefull side av huset. De vanligste og mest populære er blant annet pelargonia, margeritt og tagetes. De gleder oss med sin blomsterprakt gjennom hele sommeren, og skaper frodige oaser på både en liten og en stor plass.


Plassering: De fleste sommerblomster vil ha mye sol.

Lett skygge ( skygge fra løvtrær, eller skygge om morgenen eller kvelden) går også bra, mens en plassering i mørk skygge gjør at de får færre blomster. Vanning: La jorden tørke opp noe mellom vanningene. Gi vann før plantene henger med bladene. Bruk gjerne langtidsvirkende gjødsel – da trenger du ikke å gjødsle så ofte. Næringsrik jord: På balkongen planter vi blomster og planter i balkongkasser og krukker som har et begrenset jordvolum.


Diascia er villigheten selv, bare den får mat og vann selvsagt. Diascia har litt hengende vekst, men den blir ikke veldig lang.

Passer godt sammen med andre sommerblomster i høye krukker og ampler. Så snart de synes de har laget nok frø, så slutter de å lage blomster. Sommerblomster har en jobb, en mening med livet, og det er å lage frø.


Trikset er derfor å knipe av visne blomster før de blir til frø, og slik tvinge planten til å blomstre hele sesongen, forteller hun. Tvillingblomst er nok like kjent under sitt botaniske navn Diascia. Til ampler og hengende utover verandakasser og krukker.


Storkonvall – herdig og skyggetålende humlefavoritt! Klasefjør, konvall-aktig staude for halvskygge. Smalbladlungeurt, villig, vakker og vårlig. De umulige områdene i en hage er gjerne de med tung skygge. Til sist en liten betraktning.


Vi snakker ofte mye om hvilken planter som kan stå i sol og skygge , og det kan jo virke som om noen blomster BARE kan stå i sol og andre BARE i skygge. Det er jo ikke slik det er! Ofte kan en plante som selges som en sol-elsker bli fine i skyggen, de blir bare ikke like fine som i sol. Nygård Hagebruk - gartneri og hagesenter for et hardført klima.


Du finner oss på Kvaløya i Tromsø.

VI har sommerblomster , stauder, jor gjødsel, bark, roser. Noen av sommerblomstene vil ha mye sol, andre mer skygge. Planter med stort vannbehov, til eksempel stauden Nøkketunge, vil like seg godt i skygge fordi fordampningen der blir mindre. Når solen står højt på himlen og varmen i luften er vendt tilbage, er det tid til at nyde sommerblomsternes fantastiske farvepragt. Besøg vores havecenter og lad dig inspirere af det store udvalg i sommerblomster i alverdens farver og former i den bedste kvalitet.


En hage med markdekkende planter er lettstelt. Buskene trenger litt beskjæring med noen års mellomrom, slik at de ikke lager for mye skygge for de markdekkende plantene. På våren kan du kan du rense opp i staudene som har visnet i løpet av vinteren, slik at nye blader og blomster kan vokse frem. ETT- og TOÅRIGE SOMMERBLOMSTER : Det kan lønne seg å la sommerblomster og ikke minst Georginer få litt størrelse i pottene sine før de settes ut.


Sarte, nyutsprungede blader er nam, nam for sneglene. Hvordan skaber man en frodig have i de skyggefulde områder? Se her, hvor smuk skyggen er – med bl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg