onsdag 13. mai 2015

Dele et soverom i to

Jeg har lenge lekt med tanken på å dele det ene soverommet i to, ved hjelp av en lettvegg, slik at ungene kan ha hvert sitt rom. Løsningen ble å dele det rommet i to. Ved hjelp av to Billy-bokhyller fra Ikea ble det et soverom på den ene siden og et barnerom på den andre siden. Baksiden av reolene ble kledd med en tynn mdf-plate, som så ble tapetsert.


Sengen er en rammemadrass som er plassert oppå tre kommoder og et kjøkkenunderskap. La barna dele rom uansett alder.

Mange vil nok være redde for å la unge barn dele rom med et eldre søsken fordi de ikke vil ødelegge rutinene til det eldre barnet. I de fleste tilfeller vil det eldste barnet tilpasse seg fort og glede seg over å dele rom med noen. Hvis en av dem gråter om natten, vil den andre mest sannsynlig sove gjennom. Et soverom på ca kvadratmeter bør i teorien være stort nok til å dele i to med en lettvegg.


Utfordringen for Tess var at det kun var ett vindu på soverommet. Reguler gjerne nattetemperaturen med et lunt sengeteppe. Velg ett som binder sammen fargene i rommet og skaper helhet uavhengig av sengetøyet.


Og ha alltid et lite teppe foran sengen, det er så mye vennligere mot føttene om morgenen!

Underlig nok virker det som om flere menn er bevisst dette, og sørger for å ha et hobbyrom og et kontor der de kan trekke seg tilbake. En del kvinner ser ikke ut til å ha samme behov, men jeg skal i hvert fall sørge for det samme når jeg blir samboer. A: Skille ut en del av stue til et ekstra soverom , eller dele et soverom i to ? B: Gjøre om kjøkken til soverom og flytte kjøkkenbenk inn på stue?


C: Lage soverom av bod? A bør være helt uproblematisk dersom de nye rommene tilfredstiller kravene om luft, lys og utsyn. B vil kreve endringer i røropplegg, det kan et sameie ha synspunkter på. Det er regler for soverom som sier at man må ha to rømningsveier i tilfelle brann, så det må dere hvertfall tenke på.


I tillegg til døra, så må dere ha mulighet for å komme ut et vindu. Spørsmålet er vel egentlig:Hvordan dele opp et soverom slik at det blir ålreit for to voknse óg to barn;-), he-he. Jeg er ikke typen til å ha sovesofa i stua og noe som skal slås opp og ned og ordnes med hver dag. Jeg ville ha et ordentlig soverom. Samtidig ville jeg gjerne gi min datter følelsen av å ha sitt eget rom.


Det er egentlig ganske komisk for vi bor i et stort hus i tre etasjer, og likevel sover vi i det minste rommet, gangen vår er tre ganger større! Vi kunne ha laget et stort soverom der vi har gang, men siden barna bor i øverste etasjen ville vi være nærmere dem, så da ble det slik. Tidligere var soverommet vårt en del av gangen i andre.


Registrert Dato: Onsdag 03. Anbudet: Vi ønsker uforpliktende anbud på å dele et soverom i to , det vil si sette opp ny lettvegg (gjerne noe lydisolasjon), skjære ut ny døråpning og sette inn det nødvendige av dørkarmer mv.

Dele eksisterende soverom i to: sette opp vegg med isolasjon og gipsplater. Flytte eksisterende døråpning og sette inn to nye dører. Tømrerarbeid: Sette opp reisverk til vegg for å dele et soverom i to (ca meter vegg inkludert døråpninger) Legge gipsplater på ny vegg og i tak (ca kvadratmeter tak og meter vegg (xsider). Installer en loft seng hvis du planlegger å bo i leiligheten din på lang sikt. Et loft seng fungerer best i en leilighet med hvelvet tak, og deler stue og soverom ved bokstavelig talt å sette på soverommet på et helt nytt nivå.


Barnerom og sovesone delt på kvm Se hvordan Lone tryllet kvadratmeter om til et kombinert barnerom og soverom for en voksen. Harmoniske farger, hvite gulv og en skillevegg med vindu sørger for å bevare stilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg