tirsdag 19. mai 2015

Hvordan tapetsere med mønster

Vanligvis har tapet et mønster som krever at du tar hensyn til hvordan du plasserer lengdene. Tapeter uten markert mønster , kaller vi rapportløse tapeter. Her viser vi hvordan du setter opp tapet på riktig måte.


Først og fremst bør du lese bruksanvisningen godt før du setter i gang med å tapetsere selv. Den største tabben mange gjør er rett og slett å droppe bruksanvisningen. Men ikke alle tapeter oppfører seg lik, og det er viktig at du forstår hva slags tapet du har kjøpt, råder Støen.

Ofte velger dekning, står vi overfor en global utfordring - hvordan å tapetsere med et mønster eller uten den? Noen leie arbeidere til å utføre arbeidet, men vi vil ikke overgi seg og vi vil forstå med alt, slik at ikke-vevet andre klissete tapet var ikke en byrde for deg, og selv brakte glede. Tapet med mønster som krever mye overlapp, er mindre drøy enn tapet som krever lite overlapp.


Dersom tapetet må legges med mye overlapp, må du legge til dette når du beregner mengden. Dører og vinduer må tas med i kalkulasjonen, da du alltid trenger litt ekstra for å tilpasse tapetlengdene. Hvordan tapetsere et hjørne? Skjær på langs i hjørnene.


Påfør litt lim over en bredde rundt hjørnet. Er det et indre hjørne?

Sett neste bredde med overlapping helt inn i hjørnet. Tørk av overflødig lim med svampen. Og fundamentalt endre plass ved hjelp av tapet er ikke vanskelig.


Vi trenger bare å vurdere noen regler som forenkler prosessen med liming av møbelstoff og unngå pinlige feil. Tapetbord er en relativt billig investering, som du vil ha mye glede av når du skal tapetsere. Joda, du kan sikkert finne en halvveis løsning med plate på gulvet eller liknende, men det gjør jo ikke noe om du slipper å krabbe rundt på gulvet med metermål og tapetkniv. Et mønster du selv har tegnet?


Begynn for eksempel med tapet uten mønsterrapport. Legger du litt mer penger i etter med tanke på stil, farger, mønster og av hvordan den er. Men dette kommer også an på hvilken tapet man velger. Da kombineres det ofte med en nøytral tapet på de andre veggene istedenfor maling. Alle ujevnheter sparkles og slipes før montering.


Nye plateskjøter sparkles jevne (gipsplater strimles med papirstrimmel). Underlaget for lyse tapet bør være så ensartet som mulig. Mal om nødvendig underlaget i. Ved tapetsering med tapet med sterk farge, anbefaler vi å grunne med tilnærmet lik farge som tapetet. IFI – informasjonskontoret for farge og interiør, har laget en flott guide til hvordan du skal gå frem ved tapetsering.


I den første videoen viser de deg hva du trenger av utstyr og gode råd til hvordan du kommer i gang.

I den andre videoen viser de deg hvordan du best går frem når du skal tapetsere i et hjørne. Forside Håndverker-teknikker Maler Tapetsere Få mønstret tapet til å. Grunnen til at man ikke bør tapetsere gjennom eller over hjørner med hele. Stryk lim på veggen og hjørnet med pensel og rulle, tilpass mønsteret på den. Stefan Wahlberg, malermester hos. Hvis tapetet har mønster , sjekk hvordan det ser ut og hvor ofte det repeteres.


Straks ferdig med påskeferien for i år. Det går fort gitt, sjopp så er hverdagen der igjen. Vi har bare vært hjemme, og jeg har begynt å pusse opp lofsstuen vår som skal bli nytt ungdomsrom.


Sette opp en vegg med dør, male et par vegger, tapetsere en vegg og male gulvet. Mange tror at det er vanskelig å tapetsere , men det er faktisk både enkelt og veldig gøy. Dessuten kommer du til å føle deg både stolt og fornøyd etterpå! Det er ikke så mye å gjøre.


Se filmen der Krickelin tapetserer soverommet sitt samtidig som hun forklarer hvordan man går frem. Sørg for at du har gjort et grundig forarbeid før du tapetserer. Vi har filmer som viser hvordan man sparkler en gipsvegg, helsparkler en ujevn vegg og hvordan man tapetserer over en gammel tapet.


Om du har vegger med mye sparkel eller maling som skiller seg fra tapetfargen, kan det være lurt å grunnmale med tapetens farge. Med tapet kan du enkelt få personligheten inn på rommet. Og det er ikke vanskelig å sette opp et tapet.


Her ser du hvordan det gjøres. Alle, der har prøvet at tapetsere og fjerne tapet, ve hvor utaknemmelig en opgave det er at hive det af væggen eller gå i krig med en tapet damper. Tapetserer du med smart tapet, kan du tage det yderste lag af (det med mønsteret), og tilbage vil du have det hvide grundpapir, der kan males henover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg