onsdag 16. oktober 2019

Rehabilitering av trapp

Rehabilitering av trapp

Det er ikke alltid man har behov for en ny trapp , kanskje den kan renoveres. Vi har lang erfaring innen tømrerfaget og løser de fleste utfordringer. Rekkverket fjernes, pinnene må løsnes, og da må først håndløperen av. Bruk hammer og håndsag. Rengjør deretter trappen slik at skitten ikke skrapes og slipes inn i gammel maling og treverk.


Rehabilitering av trapp

Nå starter hoveddelen av malejobben. Siden trappen er malt fra før, skrapes først litt maling bort med en skrape. Sliping av trapp tar tid.


Ta med grove mål, skisser og bilder av den eksisterende trappen til en av våre butikker, eller kontakt oss på e-post eller telefon. Velg din favoritt blant trappemodellene våre. I dette tilfellet er trappen husets smykke. Sentervangen tillater at det bevares en glippe mellom trinnene og veggene.


Ved å felle inn spots i enden av hvert trinn får trappen et svevende preg, mens trapperommet blir opplyst på en indirekte og derfor behagelig måte. Arbeidet er utført av tømrermestrene Per Ø. Visste du at kostnaden ved rehabilitering av trappen kan ofte være såpass høy at det lønner seg å bytte ut trappen med ny? Dette kan og ha betydning for verdien av eiendommen ved verdivurdering og eventuelt salg, slik som øvrig oppussing. Trappen er en viktig del av interiøret og fortjener litt ekstra omtanke. Med beis kan du få akkurat den fargen du vil på tretrappen, enten du ønsker noe klassisk og nøytralt eller noe fargerikt og lekent.


Fremgangsmåte avhenger av utgangspunktet. En hakkete, skadet eller lakkert trapp , bør slipes før du påfører beis. Vi i villa har derfor tatt en prat med en som kan trapper.


Eirik Andreassen er daglig leder i Trappekompaniet hvor de driver både med nysalg og rehabilitering av gamle trapper. Han mener det ikke er gitt at gamle trapper bør pusses opp, men at det bør være en avveiing av kostnader og forventninger. Hvis utgangspunktet er en sliten trapp , med trinn som har synlig slitasje og preg av tidens tann, er den mest nærliggende løsningen å gi trinnene en ny overflate. Samtidig er det nærliggende å friske opp trappevanger og listverk samt eventuelle opptrinn.


Mellom A-feltene (1 2 30) og B-feltene (1 2 30) er trappene nå rehabilitert. Rehabilitering av trapper på Møllendal gravplass. Ved rehabilitering av trapper og gulv, har vi utgangspunktet ulike behandlinger å velge melloVår enkleste behandling er en RENS, som innebærer maskinskuring av terrazzoen med rensemidler og diamantpads. Du har flere muligheter – enten det gjelder rehabilitering av selve trappen eller skifte den ut.


Respo Terrazzo AS har lang erfaring i renovering av eldre terrazzogulv, trapper etc. Helrenovering eller oppussing av kjøkken, soverom, trapper , terrasser. Oppussing av gammel furutrapp Så fin kan en gammel og slitt furutrapp bli hvis man spanderer på den noen liter maling og noen timers jobb! De gamle dreide trappespilene i treverk er byttet ut med moderne spiler i rustfritt stål. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen eller diagnosen, kan AssiStep brukes som hjelpemiddel under rehabilitering med eller uten hjelp fra terapeut.


I Norge og Sverige jobber allerede et stort antall ergoterapeuter og fysioterapeuter med trappassistenten for å bedre brukerens rehabiliteringsprosess etter slag, hoftebrudd og andre diagnoser. Dette er en håndverksbedrift fra A til Å. Alt blir gjort på gamle måten som det er blitt gjort i alle år med mye håndarbeid på hver trapp. Tar oppdrag over hele østlandet, også rehabilitering av gamle hus, leiligheter i tett samarbeid med interiørarkitekter. Vi utfører det meste innen trearbeid.


Rehabilitering av trapp

Trappemakeren hjelper deg med ny trapp eller rehabilitering av din gamle. Om du ønsker en enkel og rimelig trapp til hemsen, eller en trendy designtrapp til dine kontorer i Barcode – vi har mange løsninger for deg. Vi kjennetegnes ved god kvalitet, stort utvalg og rask levering. Habilitering dreier seg om å lære nye ferdigheter, mens rehabilitering handler om å gjenvinne tapte ferdigheter.


De overordnede prinsippene er felles for både habilitering og rehabilitering (helsedirektoratet.no).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg