onsdag 9. oktober 2019

Lag rom i kjelleren bok

Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF. For deg som skal bygge. Du får tilgang til ca. Sendes om virkedag. Vi har mer enn millioner bøker.


Lag rom i kjelleren - fuktsikre løsninger for å innrede kjeller Velg riktige, fuktsikre løsninger når du skal innrede kjeller.

Skal du lage rom i kjelleren ? Her finner du også oversikt over hvilke krav som stilles, for eksempel til søkna rømningsvei, takhøyde og dagslys. Boka gir konkrete rad om planlegging og viser anbefalte losninger for utbygging i kjelleren. Oppbygning og framgangsmate er illustrert. Boka er laga av ein kunnskapsløs teoretiker og heilt ubrukelig. Er kjelleren stygg og kal kan du forvandle den til et attraktivt oppholdsrom hvis du lager nye vegger med isolasjon,.


SINTEF anbefaler at man alltid måler radonkonsentrasjonen før innredning av kjellerrom. Felles for alle kjellereiere, er at ingen ønsker seg fukt i kjelleren. Det kan nemlig være usunt å oppholde seg i en fuktig kjeller, og møbler og klær kan også ta skade.

Er du i tvil om hvorvidt du har fukt i kjelleren , er det kun en ting å gjøre: å få sjekket det så fort som mulig. Se vårt store utvalg bøker og bestill dine favoritter her. Fri frakt på ordre over 24-. Velkommen til Haugenbok.


Norges raskeste nettbokhandel. Finn laveste nettpris her. Vår pris 34-(portofritt). Denne oppdaterte boka viser løsninger som SINTEF Byggforsk anbefaler for drenering, fuktsikring, vegger. Denne boka viser riktig framgangmåte ved innredning av kjeller slik at huseierne unngår fuktproblemer i etterkant.


Løsningene er illustrert i detaljerte tegninger. Se hva andre mener om denne boka , og fortell hva du mener selv! Før du setter i gang, undersøk om kjelleren egner seg for ombyggning, velg anbefalt løsning og gjør jobben riktig. Ombygging og innredning av kjeller til boligrom gir oversikt over forhold som bør kontrolleres før kjelleren bygges om og aktuelle tiltak ut fra registrert tilstand. En innredet kjeller vil gi deg maksimalt utbytte ved salg, og vurderer du utleie av kjelleren etter at den er satt i stand vil det være gode, skattefrie inntekter.


I tillegg er samfunnet tjent med god arealutnyttelse. Det er flere gode grunner til å bygge ut kjelleren , men kanskje ønsker du bare større boltreplass for familien? Denne boka viser hvordan du bør få utført utvendige arbeider som drenering og fuktsikring, og hvilke løsninger du bør velge for oppbygning av golv, vegger og himling innvendig.


Den enkleste måten å innrede kjellerrom på, som også er den rimeligste og mest vanlige, er å bare isolere og kle veggen innvendig.

Vurder å oppgrader nettleseren din til en nyere versjon. Her er det veiledning til hvordan du sørger for riktig fuktsikring og radonsikring, samt råd om løsninger som tilfredsstiller det nye lovverket. Takhøyden kan være ned til to meter. Jeg har et kjellerrom hvor veggene har vært bygget opp som følger (fra yttervegg og inn mot rommet ): Murvegg, stenderverk med glassvatt mellom, så et lag med plast og ytterst sponplater.


Stenderverket har på et par steder fått noe råteskade (har sikkert stått i år).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg