torsdag 10. oktober 2019

Lære baby å sovne selv

Se detaljerte kart, skråfoto, veibeskrivelser m. Noen barn strever med å lære seg å sovne selv , eller med å sove hele natten, selv når foreldrene legger alt til rette med gode vaner og faste rutiner. Andre sover godt, men har vent seg til å sove i foreldrenes seng hver natt, noe som kan gå utover foreldrenes nattesøvn. Jeg opplevde han som klar for at vi prøvde å gå ut av rommet rundt mn fordi han da kråka mer når vi var sammen med han selv om vi lot som vi sov i ei seng ved siden av.


Det tok hvertfall mnd fra jeg begynte å gå ut i små mengder (og fortsatt måtte komme tilbake og være der for at han skulle sovne ), til at han begynte å sovne. Det er litt sånn jeg tenkte da jeg prøvde å få baby til å sove uten pupp: føltes meningsløst den siste dagen jeg prøvde.

Hvorfor må baby gråte når den kan kose seg med pupp og sovne uten skrik? Så jeg gikk tilbake til å amme baby til søvn. Men jeg respekterer at noen foreldre gjør det på andre måter enn jeg gjør. Som regel er det ca timer, venter vi lenger blir babyen overtøtt og enda verre å legge.


Han viser tydelige tegn på å være trøtt - gjesper, gnir seg i øynene osv. Må sies at dette er en baby som aldri har sovet mye. Jeg syns det var fryktelig vanskelig å få baby til å sovne selv før hun var mnd.


Men hun kunne sovne selv hvis hun hadde noe å se på over seg, kanskje prøve en uro e. Ellers sitte og synge og holde en hånd rolig på baby.

Hehe aner ikke om det siste funker, klarte jo som sagt sjelden å få henne til å. Det er slitsomt og det er faktisk ikke nødvendig! Alle unger klarer å lære seg å sovne selv. Hør på foreldrerådet, episode om søvn. Vi begynte med å dabbe babyen i senga si, hold hånda under rumpa og dabbet lett.


Det finnes flere metoder for å lære barnet å sovne selv , og for å lykkes er det viktig at foreldrene er enige om at dette skal gjennomføres. Dersom det byr deg imot på alle måter å forlate et barn som gråter, vil dette synes på kroppsspråket. Da bør du finne en annen metode som du føler deg mer fortrolig me mener Nina Misvær. Hvis du er usikker på hva slags gråt det er, skal du selvsagt respondere umiddelbart, men etter at barnet er måneder er det lurt å begynne å trene barnet til å sovne inn selv om kvelden, mener han. Og det trenger ikke alltid å innebære mye gråt, mener han.


Det er mange ting som kan påvirke nattesøvnen for et barn. Mareritt og engstelse om natten er veldig vanlig blant barn, særlig i førskolealder. Det følger med som en del av den normale utviklingen, når barnet begynner å forstå at det finnes ting som kan skade det. Faste og beroligende leggerutiner. Barn trenger å bli sett, rommet og hjelpes gjennom overganger som å sovne selv.


Jeg synes det virker som en straff at mor eller far vender seg bort og ignorerer barnet. Ta det heller opp og trøst, syng litt og vær til stede når han trenger hjelp til å sovne , anbefaler Teigen. Her er ekspertenes beste tips: 1. Da lærer barnet å sovne selv.

Bysser du barnet til det sovner, vil de får problemer med sovne hvis de våkner på natten uten at foreldrene er der, ifølge Ståle Pallesen. Større barn bør også oppmuntres til å lære seg å sovne selv i egen seng, uten for mange hjelpemidler. Jeg skjønner jo at det er fordi vi ikke har lært ham det, men jeg har al. Lære mnd gammel baby å sovne selv – Graviditet.


Må lære å sovne av seg selv. Hvis ikke barnet allerede har lært å sovne av seg selv , er det på tide nå når barnet blir et halvt år. Der er de fleste ekspertene enige.


Det er veldig viktig at barnet lærer å sovne inn på egen hånd. Det lærer barnet ved at du legger det når det er søvnig, og går fra det før det sovner inn. Nå begynner de fleste spedbarn å sove mer sammenhengende om natta. Det er også mulig å begynne å hjelpe barnet til å regulere seg selv dersom det våkner. Et barn som er vant til å sovne på fanget, ved brystet, med en hånd på magen eller med smokk, vil etterlyse samme hjelp til å sovne igjen om det våkner på natta.


Søvn foregår i flere stadier, fra lett til dyp søvn. Under slike oppvåkningsperioder vil barn som har lært seg å sovne av seg selv , vanligvis fortsette å sove uten hjelp fra foreldrene. Barn som ikke har lært det, kan våkne opp og trenge hjelp for å sovne. Lorentzen påpeker viktigheten av å ikke ignorere barnet.


Dersom gode leggerutiner legges tilrette for, er det fullt mulig for barnet å sove natten gjennom. Hun forteller at babyen burde vennes til å sove i egen seng etter fylte seks uker, men at mange velger å vente til babyen er mellom seks måneder til ca. De fleste foreldre ønsker ikke å ha barn i sengen fordi de ikke får sove selv , sier hun.


Men noen mener det er trendy å ha babyen liggende i dobbeltsenga. Ved hvilken alder er det nødvendig å lære et barn å sovne av seg selv ? Begynn å flytte barnet i egen seng fra foreldrene kan være fra seks måneder til 2-år. Det er nettopp på seks måneder at antallet fôringer er redusert, om natten trenger barnet ikke lenger å stå opp for å suge på brystet, og moren kan sovne tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg