mandag 23. april 2018

Fjerning av bunnstoff båt

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud! Jeg hadde bunnstoff i klumper etter år på min båt.


Fjerning av bunnstoff båt

Så jeg bestemte meg for å gå til bunns, og da skaffa jeg en flappy-disk til kutteskiva, maske og briller og gikk igang. Ferdig etter økter. Det positive resultatet var at alt bunnstoff var vekke. Det negative var at kutteskiva hadde lagt endel sår i gelcoaten.


La bunnen tørke og påfør deretter tilstrekkelig mengde bunnstoff beregnet på aluminiumbåter. Følg produsentens instruksjoner om mengde og om overmaling av primer og bunnstoff. Det er absolutt forbudt å bruke kobberbasert bunnstoff. Fjerning av bunnstoff. Bindemidlene i bunnstoff er designet for å brytes ned i sjøen, for å gi en kontrollert utlekking av biocidene.


Alle Jotuns bunnstoff til småbåter inneholder en blanding av syntetiske og naturlige bindemidler. Bruker du bunnstoff av samme fabrikat er det ikke noe problem. Da kan du bare legge et nytt strøk. Men har du bruktbåt, er det ikke sikkert du vet hva som er lagt fra før. Da bør du legge et strøk Vinyl Primer under hele båten.


Vinyl Primer anbefales også til områder hvor bunnstoffet har skallet av , forteller Halvorsen. Sørheim Riveservice AS i Bergen har god erfaring i glassblåsing av båter og fjerning av bunnstoff. Denne metoden er relativt ny og skånsom for båten.


Fjerning av bunnstoff båt

Fordelen med å leie oss inn på glassblåsing, er at du sparer mye tid og det blir gjort grundig med hjelp av vår gode maskinpark. Hvorfor velge oss på Glassblåsing for fjerning av bunnstoff. Dersom båteier skal fjerne bunnstoff utover vanlig spyling ved opptak må dette avtales med foreningen. Det vil da bli anvist plass for dette.


Båteier er selv ansvarlig for å fjerne alt avfall og deponere dette på anvist sted. Virketiden er fra 3-timer, og det er mulig at flere timer hadde hjulpet. Men etter at de fire beste stoffene hadde “ferdigkokt” bunnstoffet, var det nesten ikke antydning til oppløsning under dette middelet. Til fjerning av bunnstoff under forutsetningene i denne testen var STS ubrukbart.


Fjerning av bunnstoff båt

Produsent: Surface Treatment Systems, Mo i Rana. Skal legge på nytt bunnstoff , eneste problemet er at jeg aldri har gjort dette før, og spør derfor dere. Hva skal jeg gjøre og hva må jeg passe på ? Bunnstoff påføres best med rulle, men ha en pensel for hånden til bruk på steder det er vanskelig å nå med rullen.


Ruller av lammeull er gode til å holde på maling og kan raskt dekke et stort område. Hvordan påfører du bunnstoff ? Derfor defineres ikke bunnstoff , eller annen marin maling, som mikroplast etter at den er påført på båten. Få tips og råd om hvordan du stoffer båten din. Hvilket bunnstoff som er riktig valg for deg og din båt kommer an på flere faktorer. Ta utgangspunkt i hvordan båt du har, hvor ofte den blir brukt og hvor lenge den skal ligge på vannet.


For en kortere sesong holder det med et enklere bunnstoff. Vi utfører fjerning av bunnstoff på din båt med marmor metoden. Dekket under båten må være asfalt eller betong siden vi tar avfallet med oss.


Dette gjøres hos oss eller der din båt ligger. Begynn med å se på lufttemperaturen – under fem grader celsius gir betraktelig lenger tørketid på bunnstoff. Husk også at det er temperaturen i overflaten som skal males som teller. Miljøvennlig fjerning av bunnstoff Båtens naturmedisin Miljøvennlig er tradisjonelt en ubrukt betegnelse på vårklargjøring av båten.


Selv om det frister å gå i gang med maling av båten , så er det verdt å sjekke temperaturen først. Men ting er i ferd med å skje, og miljøbevisstheten øker. Vi har gjort årets vårklargjøring med produkter basert på naturmidler. Er du usikker på hvilket bunnstoff båten har fra før av , kan du enkelt sjekke dette ved å gni fingrene på båten (overflaten må være fuktig).


Hardt bunnstoff vil ikke kritte. Får du farge på fingrene, er det mest sannsynlig benyttet selvpolerende bunnstoff tidligere. Våtslip båten dersom bunnstoffet er i dårlig stand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg