fredag 20. april 2018

Silikatmaling mur

Elastisk, akrylbasert betongmaling. En silikatmaling er en uorganisk maling som er diffusjonsåpen, og er derfor særdeles godt egnet til pussfasader i motsetning til organiske malinger. Bindemiddelet i en silikatmaling er vannglass. Vannglass utvikles ved å knuse kvartsstein og varme denne opp til ca.


Dette utvikler en flytende glassklar blanding som vi kaller.

Mur og puss har vært et anerkjent og holdbart bygningsmateriale gjennom lang tid. Diffusjonsåpen maling for puss og mur. Lett å påføre og liten fare for sopp og algevekster. Malingen er 1 mineralsk, og kan være noe komplisert i bruk, spesielt på rehabiliterings-arealer. Ikke en hinne, men en del av muren.


Underlagets evne til å puste påvirkes minimalt. Silikonharpiksmaling.

Valg av overflatebehandling må vurderes ut fra underlagets egenskaper og klima. Se etter de samme begrepene. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling. Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling , kan en enkel saltsyretest utføres. Slike tester kan håndverkere eller enkelte fargehandlere hjelpe til me sier Nenad Zvanut i Flügger.


Tilfredsstiller krav til silikatmaling iht. Matt, silikatbasert maling med akryltilsetning for utvendig mur. Den lange holdbarheten er ressursbesparende med en holdbarhet på bygget fra - år, en del bygg har faktisk stått i over 1år. Det finnes flere leverandører i markedet av silikatmaling og spesialmaling for mur. Derfor kan en med god samvittighet bruke silikatmaling i miljøvennlige bygg.


Malingen kan bruges på både mursten, puds og beton, og resultatet bliver en meget flot og holdbar overflade, der samtidig tillader muren at ånde. Det, der adskiller silikatmaling fra andre typer af maling, er bindemidlet. De billigste kan ha et høyt innhold av plast, som kan gjøre at malingen puster dårligere og dermed fører til skader i pussen.


Forester på Mur -Sentret understreker at det er fullt mulig for amatører å gjøre jobben på egenhånd.

Utfordringen med silikatmaling er påføring. Slik finner du ut hva slags mur du har. Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype.


Om du er usikker på om det er brukt en silikatmaling , kan en enkel syretest avsløre dette. Jeg ser i teknisk datablad for Jotun Mur silikatmaling at det står at all tidligere organisk maling må fjernes. Jeg er noe usikker på hva slag maling som er brukt tidligere, men hvis det er brukt uorganisk maling tidligere er det jo en mulighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg