onsdag 11. april 2018

Dyrke koriander inne

Koriander er lett å dyrke , og sås på friland i mai. Den kan dyrkes i vanlig, nokså kalk- og næringsrik hagejord på et solrikt og varmt voksested. Urten misliker kalde og fuktige forhol og frøene får liten aroma på slike steder. Fersk koriander kan oppbevares omtrent en uke i kjøleskap.


Du kan både forkultivere koriander innendørs, og du kan plante den direkte i plantekasse eller på friland.

Hvis du ønsker å skape gode forutsetninger for en lang vekstsesong, anbefales det at du sår korianderen inne først. Unntaket er basilikuDen tåler ikke trekk, og bør heller stå inne. Persille er en kjent og kjær smakstilsetning, som er blant de enkleste urtene å dyrke.


Salat kan også dyrkes innendørs, og vokser bra hvis den får stå under et vekstlys. Vi anbefaler at du sår plukksalat, ikke hodesalat. Rosmarinus officinalis.


Chili og tomat er planter som man må starte å dyrke inne på vinteren.

Noen planter er veldig greie å dyrke ute, men kan likevel nyte godt av noen uker innendørs først, sier Utengen. Det vil nemlig gjøre det lettere å dyrke innendørs hele året. Så jeg vil prøve meg på å dyrke mine egne.


Tingen er at jeg bor i en leilighet og må gjøre det inne. Har aldri dyrket noe selv i hele mitt liv, så jeg vet ikke. Försöker odla koriander inomhus vintertid med hjälp av en växtlampa. När jag odlar koriander utomhus brukar jag använda hönsgödsel, vilket fungerar mycket bra.


Egne krydder er både enkelt og dyrke , godt til maten og supernyttig. Dessuten blir krydder som du dyrker selv helt økologiske og giftfrie, slik kan du være helt. Noen tips til dyrking av urter inne. Urtene man får kjøpt i butikken er ofte sådd i dårlig jord (torv) og tilført masse plantenæring. Husk å gi dem næring ca.


Internasjonale frøprodusenter merker stor etterspørsel etter frø i disse dager. Du kan plante dillfrø dirkete i jorden på fri mark etter all fare for frost. Dill liker ikke å bli flyttet på, så om du vil for-kultivere den inne så gjør det ett stykke ut på våren slik at du kan plante den om allerede som en ung plante.


Plant gjerne frø hver andre til tredje uke for å ha god tilgang på fersk dill hele sesongen.

Når man kjøper planter har de som regel stått inne hele livet sitt og er ikke vant til det sterke lyset ute. Slik holder du liv i basilikum, dill og koriander. Et tips for dem som vil dyrke koriander er å kjøpe frø i innvandrerbutikker, for 10- 1- kr får man en stor pose. Frøene bruker jeg både til å få frem korianderplanter og som.


Dill er lett å så rett i bedet, men du kan også dyrke det inne og plante ut i mai viss du vil ha tidleg avling. Hvordan dyrke persille hjemme. Persille har mange fordeler for helsen din, og enda flere bruksområder på kjøkkenet. Denne planten er lett å dyrke hjemme, og dette er en fin måte for å bevare smaken og lukten den er kjent for når du er klar til å bruke den.


At dyrke koriander er let. Hvis man primært er interesseret i at dyrke koriander for at kunne høste de unge grønne blade, så er denne sort meget velegnet. Nei, urtene trenger ikke å visne etter én dag.


I begynnelsen var det ikke så enkelt å overbevise folk om at å dyrke grønnsaker i byen ikke bare var en trend som ville gå like fort over igjen, forteller Dring. Det finnes en rekke fordeler ved å dyrke egne grønnsaker hjemme. Tilleggsbelysning inne.


Ettersom frøene skal såås nå i februar så er det helt nødvendig med tilleggsbelysning. Jeg har skrevet litt om belysning her, og andre tips for å dyrke i vintermånedene. Det er ikke nok med bare en solrik vinduskarm. Vokseplass ute: Skal du lykkes med chilli så trenger de sol og varme.


Vanlige urter å dyrke er gressløk, som er hardfør og tåler det meste. Dill, som kan bli over meter. Ulike mynter, som tåler mye, oregano, det klassiske pizzakrydderet, persille, rosmarin, og timian.


Ofte blir det for lite lys og for varmt på kjøkkenet vintersti særlig hvis du har en varmeovn rett under kjøkkenvinduet, forklarer sivilagronom Sølvi Svendsen i Norsk Hageselskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg