mandag 16. april 2018

Norsk alfabet med lyd

God og myk matte som garantert blir populær blant de minste. Jeg bruker informasjonskapsler for å sikre deg best mulig hjelp når du bruker nettstedet mitt. Her kan du utforske det norske talespråket på tre forskjellige tavler der du også kan høre de ulike språklydene.


For å få registrert tidsbruk, må deltakerne logge seg på hver gang de bruker fagnettstedet. Til kursdeltakere: Hvis opplæringsstedet deres har registrert dere, kan dere logge på for å registrere tiden dere bruker på fagnettstedet. Begynneropplæring i norsk.

Lydene i det norske alfabetet. Skip navigation Sign in. Her kan du lytte til bokstavens lyd og ord som starter med de ulike bokstavene.


Men det er flere lyder enn bokstaver i det norske alfabetet. For eksempel skiller vi i norsk mellom lange og korte vokaler, og til sammen er det atten vokale lyder i norsk : kort a – lang a, kort e – lang e, kort i – lang i, kort o – lang o, kort u – lang u, kort y – lang y, kort æ – lang æ, kort ø – lang ø, kort å – lang å. Lær norsk ved å se, lytte, lese og gjøre oppgaver. Ordbank Se bilder og lytt til ord på norsk.


Verb med video og lyd. Før standardiseringen av det internasjonale alfabetet , ble det brukt egne nasjonale alfabeter unike for hvert land.

Disse ble gjerne bygget opp rundt mye brukte personnavn. Televerket publisterte det norske alfabetet i telefonkatalogen for bruk for bokstavering av vanskelige ord i telefonen. Noe som ikke fungerer? Send oss gjerne en tilbakemelding. Oppgaver på tre nivåer for deg som kan lese.


Ordlister, bilder og lyd. Bruk sammen med læreverket Norsk start 1-4. Det latinske alfabetet vart teke i bruk for norsk og dei andre skandinaviske språka samtidig med kristendommen, og tok over for runealfabetet.


Dei to alfabeta heldt likevel fram å eksistere side om side i fleire hundre år. Hver strimmel har en bokstav nederst. Disse skal legges i riktig rekkefølge etter alfabetet. Dokumentet inneholder bilder til to hele alfabet.


Når bildet er ferdig kan elevene skrive rekken med bokstaver i sin skrivebok. Språkspiralen – repetisjon i norsk kr inkl. Linguis er gratis for å lære forskjellige språk.


Ha det gøy med å lære på vår nettside. Det norske språket kan på si side skilte med y- lyden , som er såpass sjelden i andre språk at både engelsktalende og mange andre som lærer norsk som fremmedspråk, sliter med å uttale den korrekt. Uansett om et språk har få eller mange språklyder, vil det ha nok lyder til at språkbrukerne får sagt alt de ønsker og trenger å si.


Med Bogga Alfabet kan du la barna oppdage bokstavene gjennom kreativ lek.

En ny spennende verden vil åpne seg for barna! Ved å bli trygg på alfabetet og or har man det beste utgangspunktet for læreprosessen videre i livet. Symbolene som har blitt valgt til IPA kommer stort sett fra det greske og det latinske alfabetet , eller er modifikasjoner av greske eller latinske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg