torsdag 26. oktober 2017

Male panel hvitt

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Paneler må ikke slipes frie for lakk eller maling, eller annen form for behandling så lenge overflaten ikke flasser. Det holder med vask og heftgrunn i bunnen.


Lutet panel kan også males , men da må den nøytralises med vanlig eddik blandet i vann, som man vasker over veggen med. Matte vegger er vakre på en egen måte.

Med stort hell vil jeg si. Lyset som faller på en slik vegg faller mykt og får meg til å tenke på råsilke, sanddyner og ferskenskall. Det er antakeligvis mange millioner kvadratmeter med paneltak i Norge, og mange av disse kan nok trenge et strøk maling.


Vi holder på å resturere en gammel hytte. Vi har lagt 1bred panel innvendig og beiset den i fargen drivved. Da vi kjøpte hytta var det ett par gamle dører med to store speil , som vi har lyst å pusse opp.


Hadde i utgangspunktet tenkt å male disse hvite da vi har brukt hvite brede lister.

Dørene er grå med vinrøde speil. Skal du male panel , blir det penest når du bruker pensel. En teknikk vi fant ut var ganske effektiv var å først rulle på malingen, og deretter gå over med en pensel etterpå. Det går mye fortere, men vær obs på at malingen tørker utrolig fort, du må være rask med penselen.


LADY Interior Finish spesialtilpassede formulering gjør det enkelt og raskt å male panel og paneltak. Et hvittet tak som er blitt behandlet med hvit beis eller panellakk, kan ligne på et lutet tak, men er mindre problematisk å male over. Paneltak som er behandlet med panelhvitt eller panellakk kan se fint ut etter vask og. Klassisk hvit : En ren og nøytral favoritt som kanskje er den mest allsidige hvittonen jeg kjenner. Den er verken gul eller rø kun ren og hvit med et lite knepp svart i. Klassisk Hvit er for meg den perfekte detaljfargen med sitt rene og hvite uttykk.


Letthet: En svakt gulaktig hvittone, hakket mindre gul enn Egghvit og Bomull. Nå er det mye enklere enn tidligere. Mange tror at det å male panel er veldig tidkrevende.


Se hvordan denne spisestuen med gulnet panel ble som ny og hvordan vi gikk frem. I forbindelse med at vi skulle lage nye Trinn-for-trinn filmer til jotun.

Vi var heldige og fant Toril og hennes kjøkken, som viste seg å være et perfekt sted for filmopptaket. Da Toril hørte vi trengte et kjøkken å male , ble hun veldig glad! Her følger våre tips til hvordan du får best resultat når du skal male panel , enten det er panelvegg eller paneltak. Den korte tørketiden gjør det mulig å male to strøk på.


Skal male et gammelt paneltak hvitt og lurer på hvilken glansgrad jeg skal gå for. Har alltid brukt på listverk og på selve taket, men rommet er ganske mørkt og flere jeg kjenner har gått opp til også i taket. Holder på å male taket i et soverom, ubehandlet panel – lagt for år siden. Tanken var å male strøk med grunning og strøk hvit maling.


Du skal velge HVIT BASE når du ønsker å male med helt krittende hvit. Jeg har hvit base i alle tak, og egghvit på veggene. Hvis panelet tidligere har vært behandlet med lut, kan du også stort sett følge samme fremgangsmåte som over. Male tidligere lutet panel.


Men det er en viktig forskjell: luten må nøytraliseres! Vask først panelet med et mildt rengjøringsmiddel, for eksempel husvask, på samme måte som ellers. Et lag hvit maling gjør underverker på et gulnet profilert panel. Hvis du gjør som maleren, kan du klare det meste av arbeidet fra gulvet – og spare mange turer opp og ned stigen.


Maleren arbeider naturligvis raskere enn oss andre. Men lærer du noen av hans metoder, kan du sette opp tempoet, og arbeidet med å male tretaket vil bli mye. Vi skal ha baderom hvor det blir panel i himlingen.


Panelen er ubehandlet og målet er at den skal være hvit uten at kvister etc synes når den er ferdig behandlet. Vi har både dusj og badekar på badet i tillegg til normal baderomsinnredning. Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere.


Rull like langt som du har malt listene. Du kan gjerne male litt inn på taket. Planlegg malingen, vi vil male i kors – i begge retningene. Vi begynner med å male fra vinduet til høyre, neste strøk legger vi fra vinduet slik at vi maler med lysinnfallet. Jotun Panellakk, farge hvit.


Kan brukes på ny panel for å beholde den lyse fargen eller på gammel panel for å lysne opp allerede gulnet panel. Noen lakker kan tilsettes mer hvit brekkfarge for å unngå gulfarge fra kraftig gulnet panel. Om du ønsker en kraftigere effekt påfører du flere strøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg