fredag 13. oktober 2017

Ramme inn bilder selv

Ramme inn bilder selv

Fraktfritt over 3kr. Selv om rammemaker alltid gir alltid best resultat, kan man få til gode resultater ved innramming selv. Det gir bildet et estetisk løft 2. Det beskytter bildet og forlenger levetiden.


Ramme inn bilder selv

Skal du skrive ut et bilde selv for innramming, er det viktig at du lar bildet tørke i minst timer. Vi har blant annet små rammer , store rammer , A3- rammer og A4- rammer. Noen av dem er en kollasjramme og har plass til flere bilder , slik at du kan vise frem flere minner i samme ramme. Du finner også bilder som er ferdig innrammet hos IKEA. Alle de andre bildene mine har jeg rammet inn hos rammemaker, men dette er et bilde jeg ser for meg at jeg kommer til og bytte ramme på senere, så vil bare ha en helt enkel ramme nå.


Det kan for eksempel avhenge av hvor mye plass du har på veggen hvor bildet skal henge, hva bildet skal henge ved siden av, hva man selv liker og mange andre ting. Det finnes ingen fasit, og det er ingenting som er feil. Om du gjerne vil at bildene skal virke enda litt større enn de faktisk er, kan det være fint å bruke rammer med passepartout. Lag en liten åpning på toppen ved bruk av håndsagen og sett inn bildet ditt der” Gjør det selv - fotoholderkrans.


Ramme inn bilder selv

Dette smarte designet gjør at du kan vise fram flere bilder på samme tid. Hvorfor ikke framkalle en serie med bilder fra en spesiell hendelse som et bryllup eller en bursdag, og grupper de slik at de forteller historien om dagen. Hvis du har lyst til å ramme inn familiebildene på en kreativ måte er dette et flott alternativ. CD-cover for å ramme inn bildene er både gøy og imponerende.


Se videoen under og la deg imponere over resultatet! Hvis du gjennomfører prosjektet må du gjerne dele bilder av ditt eget resultat her. De fleste typer glass inneholder flere ting som over tid vil skade bildet , og det er derfor viktig med en kartong som skaper avstand mellom glasset og bildet. Glass gir mye gjenskinn og kan gjøre at motivet forsvinner. Velger du pleksiglass vil det ikke gi gjenskinn selv om solen flommer gjennom vinduene.


Det fungerer spesielt godt for store bilder , sier hun. Størrelsen på bildet er også relevant for valg av ramme. Er bildet lite er det lurt å velge en smal ramme , ellers kan bildet drukne i rammen. Men du kan ganske enkelt lage flotte rammer selv , f. Grunnen er at det er snakk om to rammer inni i hverandre.


For å få sveveeffekten, skal det være 5-mm “luft” rundt hele veien. I hjørnene settes listene sammen med stifter på baksiden av den bakerste listen. La bildene dine få den oppmerksomheten de fortjener. Bestill fra fotoknudsen!


Vi har et stort utvalg design tilpasset livets viktigste øyeblikk. Last ned appen og bestill. Hvis pakken ikke kommer frem før jul, får du pengene tilbake! Kyndig veiledning og råd.


Speilene lages til størrelsen du ønsker og rammen kan du velge blant hundrevis. Men noen bilder er uttrykksfulle og vakre i seg selv , så da ville det jo være synd å ramme dem inn. Rammeutvalg i særklasse. Det gjør seg gjeldene for veggbilder hvor materialet i seg selv er nok til å vise motivet på flotteste vis. Slik er det for eksempel med bilder printet på en aluminiumsplate eller på en skumplate.


Ramme inn bilder selv

Motivet på bildet passer perfekt inn i svarte rammer med brede lister. Med en haug med fine rammer i ulike størrelser kan du skape en skikkelig heftig og personlig bildevegg med dine aller beste bilder. Tror bare du må bestemme deg for hvor mye passepartout du vil ha rundt bildet , og så bestille ramme ut fra det. Selv skriver jeg gjerne ut et 20xpå et Apapir. Skjærer en passepartout på 40xmed lysåpning 21x3 slik at jeg får en hvit kant rudnt bildet inne i passepartout.


Dette formatet passer standard IKEA rammer greit. Vips, så har du en helt personlig bildevegg! En rammevegg med en miks av forskjellige bilder og tekster gir et personlig inntrykk. Hittil har det gått mest i 10xog 13x18-utskrifter som min bedre halvdel limer inn i diverse fotoalbum. Noen bilder i rammer har det jo også blitt.


Jeg kunne godt tenkt meg å skrevet ut et fotoalbum selv , f. Book-modulen i Lightroom. Bildeprodukter Kamera og utstyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg