fredag 10. mars 2017

Male mur i kjeller

Male mur i kjeller

Rommet ligger i en kjeller , det er lite eller ingen til fukt, men noe murpuss har flasset av noen steder. Huset er bygget på midten av 60-tallet. Utenfor husveggen er det ikke drenert, men det er bare san så vi har ikke problem med fukt i kjelleren. Det vi lurer på er hvordan man går frem for å male både veggen og kanskje også gulvet.


Men man kan like gjerne male veggene med rulle. Om veggene trenger mer enn ett strøk med maling kommer an på hvor mye av betongen som er kommet til syne før en begynner å male , og ikke minst malingens dekkevne. Er mye av betongen kommet fram er det stor sannsynlighet for at du trenger mer enn ett strøk. Om du har et slikt kalkrikt produkt på veggen, så anbefales det ikke å male noen ting på det.


Når du skal male mur , et helt murhus eller grunnmuren på huset, er det viktig å bruke. I over år har vi gitt kunder en tørr kjeller uten graving. Det vanligste tiltaket mot fuktig kjeller er drenering, men det finnes også. En av de vanligste feilene folk gjør med slik mur , er å male den med.


Jeg har to lagere i kjelleren som består av ren betong ut noe farge eller noe. Er det lurt å male denne? Både fukt og for å oppdag evt missfarging i muren på sikt, eller har det ikke noe å si? Hvilken maling bør jeg bruke?


Er muren lagd av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, vil en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling egnet for slike konstruksjoner være best. Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling, slik som en akrylmaling for mur. Dra fram og tilbake, så du arbeider laget godt inn i mørtelen.


Heretter må du kun male veggen med di usjonsåpen maling. Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Elektroosmose: Fuktigheten drives ut fuktighet med pulserende likestrøm.


Foto: EPS fuktfjerning. For å finne det tiltaket som egner seg best i din egen kjeller , bør du først utrede årsaken til at det er fukt i kjelleren. Reserver ditt Hotell i Male online. What A Male Search Now! Over Million Visitors.


Male mur i kjeller

Veggene i mur er malt med maling som puster. Fuktsikring av kjeller og grunnmur som møter klimautfordingene. Det fører til at det ikke danner seg vann i muren eller på innerveggene. Betongtett er anerkjent dyp- impregnering mot transport av vann i mur og betong. Typiske områder er grunnmur, skorstein, kjeller , terrasse med støpt plate.


Store mengder snø på taket og snøfonner inn mot ytterpanel og mur. Dreneringssvikt med fukt i murvegg bak panelet i kjellerstue. Male kjellervegger kan gjøre mer enn bare å forbedre utseendet på kjelleren. Male mulig fuktig betongvegginnlegg25. I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler muren din mest mulig effektivt.


Male mur i kjeller

Gjør du jobben riktig kan du få et vakkert resultat som. Enten muren er grunnmuren til et hus med trekledning, en frittstående kaldmur eller hele huset er dekket av murpuss, er fukt som regel til stede. Fukten vil trenge inn i muren fra bakken.


En godt utført dreneringsjobb vil kunne bremse fuktopptaket, men ikke hindre det. Det er viktig at muren får mulighet til å slippe ut fuktighet. Det kan feilaktig forveksles med muggsopp, men er ett resultat av fukttransport i betongen.


Male mur i kjeller

Saltutslag forekommer på murkonstruksjoner i grunnmur og kjeller. Fukt transporterer vannløselige saltmineraler ut til overflaten av betongen. Der fordamper vannet, og mineralene blir liggende igjen på overflaten. Fuktmåling bør også foregå over tid om man skal sjekke årsaken til fukt i kjeller.


Før man graver opp hagen og drenerer på nytt rundt huset, må man forsikre seg om fukten skyldes regnvann eller kondens. Hei, vi har en kjeller som vi ønsker å bygge opp. Vi har satt opp stenderverk i tre. Det antas fuktig nederst på vegg som følge av kapillært oppsug fra grunn.


FuktStopp er også et fint tilleggsprodukt før du skal male ny betong for eksempel i kjeller eller garasje. Den nye fuktsperren stopper dette, forklarer Larsen. I disse dager tar mange terrassen i bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg