mandag 6. mars 2017

Brannhemmende treverk

Vi leverer branntrygt tre til både interiør og eksteriør. Vår unike Fireguard-impregnering gir muligheter til å bruke treverk der det stilles høye brannkrav. Brannhemmende Trebeskyttelse. Dette gjelder innvendig panel og himlinger i skoler og konserthus, eller som utvendig kledning i svalganger og høyhus. Meget krevende miljø da det er nære sjøen og høye krav til sluttprodukt.


Har nå stått i nesten år, og fortsatt like fint.

Dette innebærer valg av brannhemmende løsning, teknisk anvendelse, i samsvar med forskrifter, testing, kvalitetssikringssystemer, sertifisering, opplæring og prosjektledelse. Trefiberisolasjonens naturlige egenskaper gjør at den forkuller ved brann, akkurat slik treverk gjør. Isolasjonen er i tillegg tilsatt et naturlig brannhemmende stoff som også finnes i brannslokningsapparat.


Blant prosjektene Folvik og Mal Proff har vært involvert i, er fergeterminalen for Color Line i Larvik, sykehuset i Bodø, Ulstein Arena og Kuben i Tromsø. Som følge av testresultatene har FR Facade fått klassifiseringen K1B-sd0. Forestia brannhemmende plater er brannteknisk klassifisert B-s d0. Platene monteres på stenderverk av tre- eller stål. Innfestingen er skjult.


Varen består typisk av blandet trevirke fra rivningsaktiviteter, byggeplasser, kommunale gjenbruksstasjoner eller egen sorteringsaktivitet.

Vi tilbyr sertifisert brannhemming for flere typer treverk. Godkjent for bruk i Svanemerket bygg. Forskjellige bygg har forskjellige brannkrav. Her finner du brannmalinger som passer til de fleste brannkrav, enten man skal brannbehandle stål eller treverk.


I tillegg har brannhemmende maling god effekt på stål og kabler, da ståls bæreevne svekkes betydelig når det utsettes for sterk varme. Det finnes mange typer brannhemmende maling, og erfaringsmessig blir disse benyttet om hverandre i hytt og gævær. Der det blir benyttet mest brannhemmende maling er vel ved beskyttelse av synlige stålkonstruksjoner (bæring), og det går ikke ann å benytte maling tiltenkt dette på feks.


Oppfyll de aller strengeste offentlige-, og kommersielle kravene for bjelkelag og treverk med våre brannhemmende overflateprodukter for industrielle overflater. Et utmerket produktvalg for sykehus, sivile bygninger, treningshaller, skoler, flyplasser og banker – våre brannhemmende belegg reduserer brannspredning, samtidig som det gir luksuriøs og artistisk estetikk til enhvert kontruksjon. Impregnert med brannhemmende spray Siden katastrofen i Volendam, er regjeringen i økende grad satt strengere regelverk når det gjelder brannsikre eller hemmende tiltak. Bedrifter og restauranter må oppfylle strenge krav, men også vil ha mer og mer. Et middel til å gjøre brannbestandig materiale er ved bruk av flammehemmende spray.


De brannhemmende malingene og massene kan som regel overmales med andre farger, og vil ekspandere dersom de utsettes for varme. Det må derfor være plass til ekspansjon rundt bærende konstruksjoner i en brannsituasjon. Malermesterne har kontakt med flere leverandører av brannhemmende produkter. Her finner du alt av sponplater, kryssfiner, trefiberplater, gipsplater og sementbaserte plater.


For forbruker og proff. Treverk behandlet med brannhemmende produkter brukes i boligbygg, barnehage, skoler og andre offentlige bygninger som ofte er i bruk av mange mennesker samtidig. Treverk som er behandlet med Multiprotects produkter gir høyeste.

Prosjektet omfattet brannhemmende overflateprodukter av typen maling, lakk og impregnering for treverk. Bakgrunnen var at Riksantikvaren hadde fått en del. Innen brannhemmende maling leverer Thermax følgende produkter:. Vi utfører og dokumenterer brannmaling av stål og treverk. Nye muligheter med Teknos brannhemmende malingssystemer Teknos FR Facade er et dekkende brannhemmende malingssystem for treverk ute og inne.


Teknos FR Panel er et fargeløst og dekkende brannhemmende malingssystem for innvendig bruk, kan også benyttes på utvendig treverk , men må ikke utsettes for direkte påvirkning av regn. Testene er gjennomført etter europeisk norm, og dokumenterer hvilke fortrinn H-vinduet i brannhemmende utførelse har. All erfaring viser at laminert treverk er et langt bedre alternativ enn aluminium eller plastmateriale, som må gi tapt for flammene ved langt lavere temperaturer.


Bearbeides på lik måte som vanlig treverk. Utmerket til maling pga. Ubehandlet treverk gråner til en jevn sølvgrå patina med tiden. Våre brannmurer er testet og godkjent av Sintef.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg