fredag 6. januar 2017

Sveitserstil inngangsparti

Nytt inngangsparti i sveitserstil Tekst og foto: Ove Elnan Et av sveitserstilens mange kjennetegn er rikt dekorerte inngangsparti - også kalt bislag. Dette består som oftest av et tak som er understøttet av to eller flere søyler. Ett nytt bislag i gammel stil.


Nå mangler det bare noen lister og en hvitmalt benk. Dette var jo en stund siden, men ville bare si takk for de fine lenkene, jeg ser etter inspirasjon til oppussing og blodslit i vårt nye hus, som faktisk har et meget pent men nedslitt sveitserstil-inngangsparti. Fint å se at det går bra med deres prosjekt også :o) det gir jo håp, hehe.

I dag forbinder mange sveitserstil med hvite hus, mens opprinnelig har husene vært malt i flere farger. Utskjæringer, dekor og andre detaljer som vindusomramminger ble holdt i en mørkere farge enn veggflaten, noe som gjorde fasadene levende og spennende. I Norge er stilen i første rekke knyttet til trehusbebyggelse og er kjennetegnet av arkitektoniske elementer som utoverhengende tak, verandautbygg i flere etasjer og utsagede ornamenter. Ferdighusene kunne settes opp raskt.


Dette gjaldt både enklere arbeiderboliger og større villaer. Med utbyggingen av jernbanen kom behovet for nye stasjoner og mange av disse var ferdighus i sveitserstil. Kloppen- søyler i kannelert og glatt rund utførelse- mer populære enn noen gang i dagens boligbygging både ute og inne.


Villa for Georg Gade kan se ut som en minimalistisk sveitser, men mangler mye. Nesten slik jeg har sett gamle handelshus gjøre seg om med sveitserstil.

Liker at det er pyntet og gjort noe mykere enn den harde fasaden i orginalen. SIDE2): Anette er tobarnsmor med en forkjærlighet for interiør. Jeg elsker den hvite, nostalgiske og landlige stilen, et personlig interiør gjerne.


Typisk for stilen er at både møne, vinduer, inngangsparti og verandaer er utsmykket. Hage, Inngangsparti , Vindu, Sveitserstil , Villa, Balkong. Hvert år mottar vi mange flotte søknader med hus i sveitserstil. I år var det dette prosjektet som trakk det lengste strået. Huset fremstår troverdig og helthetlig i stilgenren, med gjennomførte detaljer i hele eksteriøret.


Valg av kledning er tidsriktig og belistning rundt dør og vinduer nydelig gjennomført. Et landsted i sveitserstil har veranda. Villa Sommer har glassvindu på verandaen i flotte farger, noe som er karakteristisk for stilen. Foto: Jan Rune Berge, Blinkskudd as.


Doble dører, brede gerikter og ikke minst taket vitner om et klassisk interiør - selv om fargevalget er moderne. Kakkelovnen er en god varmekilde. Norsk produsent av ytterdører med høy kvalitet, store muligheter for individuell tilpasning og kort leveringstid. Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk.


Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Både utvendige og innvendige dører i sveitserstil har konstruksjon med ramtre og fyllinger. Fyllingene er smale med høgdeformat.

Det jeg kaller østlandsstilen kan du tydelig se på jernbanestasjonene som er i sveitserstil. Jeg må få legge til at jeg er ikke ekspert på stilhistorie – dette er bare mine observasjoner. Min anbefaling er: Bygg i den stilen som er vanlig i nærområdet. Men da vi bygde nytt inngangsparti la vi ikke skifer, selv om vi hadde gårdsplassen full… Hvorfor ikke?


Tja, her og nå skjønner jeg ikke selv hva vi tenkte på…Den gangen virka argumenta fornuftige: Vi hadde gått gjennom kassene, som da hadde stått i vinter og vår. Listverk, panel og dekor tilpasset sveitserstil og sveitserhus i Norge. Fifty-eight dollars worth of hardware—including casters and plumbing pipes— transformed. Kjeller i naturstein i hovedbygning, og murt grunnmur øvrig påbygg.


Påbygd inngangsparti som er delvis overbygd med altan i fasaden mot sør. Forretningsbygg holdt i Sveitserstil Denne type bygg finner vi delvis bevart i østre del av sentrum. Viktige karaktertrekk som bør vektlegges ved rehabilitering: saltak, arkoppbygg med kryssavstiver i mønet, og store takutstikk. Vi er en totalleverandør av rekkverk som baserer seg på salg til både det private og profesjonelle markedet.


Det er alltid kjekt med noen ekstra kvadratmeter i hjemmet. Vi gir deg tips og veiledninger til hvordan du selv kan bygge et nytt tilbygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg