torsdag 19. januar 2017

Hvordan legge fliser på terrasse

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Her finner du noen av markedets mest eksklusive varianter. Her er noen tips som kan komme godt med!


Keramiske fliser har blitt et populært materiale også utendørs. Vi har et tøft klima der frost, temperaturbevegelser mm. Skal man oppnå bestandige overflater som krever lite vedlikehold er det noen retningslinjersom må følges. Ved montering på pidestaller beregnes det stk. Se filmer om hvordan kutte og bore hull lenger ned.


Legg fliser selv – les her hvordan du gjøre det. Du kan helt fint selv legge fliser i innkjørselen, på terrassen eller lage en gangsti rundt huset ditt, men det er hardt arbeide og du skal ha stor. Her får du hjelp til materialvalg, og oppskrift på hvordan du bygger den selv. Fliser kommer i et hav av varianter, former og farger.


Med et flisgulv vil du altså ha en stor mulighet til å sette ditt personlige preg på et rom. Gode tips om farger på fliser. Hvis du skal legge fliser i et stort rom, kan et flisgulv i mørke farger være med på å “samle” rommet.


Og når vi likevel er i gang med å gjøre om hele den underliggende konstruksjonen, kan vi like gjerne legge varme i gulvet, så vi får varme fliser å trå på. TIPS: Gjenbruk av gulvbord. Hvis gulvbordene du tar opp er jevne i tykkelsen, kan du bruke dem i den nye oppbyggingen av gulvet.


Jeg ønsker å legge terrassegulv på terrassen som i dag har fliser (kvm). Tanken er først å bygge opp gulvet noen centimeter i høyden, for å få samme høyde som inne. Er relativt nevenyttig av meg, men skjønner ikke hvor jeg skal starte denne gangen.


Det er fall med sluk på terrassen som jeg selvfølgelig vil opprettholde. Eksempel på flisflate hvor glasuren er sprengt av på grunn av dårlig frostmotstand. Flaten ble også saltet før isfjerning, noe som øker frostpåkjenningen. Spesielt gjelder dette glasserte fliser.


Flisene skal ha et vannoppsug under vekt-. Det er et digitalt vater, med en laser som lager helt rette linjer for deg. Når du legger baderomsflisene etter laseren, vil du være helt sikker på at de sitter helt rett. Baderomsfliser på baderomsfliser. Trenger du nye fliser på badet?


Da kan du gjøre det på den enkle måten. Alle kan legge fliser selv,men skal man legge fliser på våtrom er det egne krav til membran og underlag for å tilfredsstille våtromsnormen. Kanskje kan man begynne med de litt tryggere prosjektene som å legge fliser i gangen, på terrassen eller over kjøkkenbenken. Når våren kommer er det mange som gruer seg til å se hvordan terrassen ser ut etter en lang vinter med mye snø.


En ny runde med beising, og kanskje må noen planker byttes ut. Dette slipper du med å bytte til flis. I dag får du tak i frostsikre fliser som legges på føtter. Hvis du skal have lagt nye fliser på din gamle terrasse - kan du her se hvordan du skal gøre. Hvis du tror at en terrasse av trefliser ikke vil holde særlig lenge, må du tro om igjen.


Du kan faktisk lage fliser av tresorter som har en holdbarhet på år eller mer. Det gjør det mulig å lage en terrasse med alle fordelene tre har: Det er “varmt” og behagelig å gå på , og det er flott og naturlig å se på. Fliserne på terrassen kan med tiden synke og lave en lunke eller ujævnheder på terrassen.


Se her, hvordan du får fliserne tilbage på rette plads. Du kan bruge samme fremgangsmåde, hvis din indkørsel med fliser er blevet ujævn. Læg selv fliser og belægningssten i indkørsel, på terrassen og gangsstien. Læs vores store guide med tips og ideer til at lægge fliser og sten. Hvis du må legge fliser på tregulv.


Les også: Slik legger du membran. Men dersom det er tregulv under vinylet, har du for så vidt fått en ny utfordring, fordi treet er bevegelig og vil kunne gi sprekker i fugene, og kanskje også føre til at fliser sprekker. Løsningen er å legge stive plater oppe på treet. På verandaen ønsker vi å legge fliser , hvor mye isolasjon bør det være utvendig hvis jeg har 2cm på innsoden av veggen eller hvis jeg ikke kan isolere på innsiden.


Bør membran ligge rett under flisene , og hvor mye fall trenger jeg på 3m. På den måten bryter du flaten opp i felt. På ujevnt underlag kan det være lurt å løfte tilfarerne litt fra bakken på avrettende bunnbor f. Dermed blir bjelkene korrekte når bunnbordene er vannrette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg