fredag 6. januar 2017

Male paneltak

Bestill nå, betal senere. Inntil avslag - spar stort! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Mange tror sikkert at det å male panel i taket er både vanskelig og veldig tidkrevende, men med riktig fremgangsmåte og utstyr er det en overkommelig øvelse for alle, sier Jostein Brekka, fag- og utviklingssjef hos Jordan.


Male paneltak

Paneltak males med en centimeter bred rull med medium vevlengde. Mett rullen godt og rull et par bord i bredden. Gå raskt etter med en flat pensel og fordriv malingen. Mal samtidig i sporene.


Etterstryk aldri med tørr pensel, men dypp den i malingen og skrap lett av mot kanten av rullekaret. Mange kvier seg for å male taket – med en viss grunn! Men med riktig verktøy, gode arbeidsmetoder og kvalitetsmaling vil jobben være både enklere og raskere enn fryktet.


Her er ekspertenes beste tips! Hvis man ønsker å være enda mer effektiv, kan det lønne seg å ha to forlengerskaft. Da kan den ene påføre med rull og den andre etterstryke med pensel, sier Brekka. For å oppnå et godt resultat, er det også viktig å huske forarbeidet.


Paneler må ikke slipes frie for lakk eller maling, eller annen form for behandling så lenge overflaten ikke flasser. Lutet panel kan også males , men da må den nøytralises med vanlig eddik blandet i vann, som man vasker over veggen med. Jeg holder på å male paneltak nå. Dette dekker godt, så tviler på at det blir tatt et strøk til med maling.


Her følger våre tips til hvordan du får best resultat når du skal male panel, enten det er panelvegg eller paneltak. Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. Skal male et gammelt paneltak hvitt og lurer på hvilken glansgrad jeg skal gå for.


Har alltid brukt på listverk og på selve taket, men rommet er ganske mørkt og flere jeg kjenner har gått opp til også i taket. Treverket må være helt tørt før noe påbegynnes. Denne kan du også få brekt i samme farge som den du vil ha på malingen. Kjapt og lekende lett å booke med. Skal du male , bruk heftgrunn først.


Male paneltak

LADY Interior Finish spesialtilpassede formulering gjør det enkelt og raskt å male panel og paneltak. Den korte tørketiden gjør det mulig å male to strøk på en dag. Når du bestiller maling vil denne blandes når du kommer til butikken.


Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Vask flatene og velg riktig grunning. Ved maling av misfarget treverk, enten det er gulnet panel, nikotin eller. Når maleren skal male paneltaket, hopper han over grunnrensen.


Bruk heller et ekstra lag med maling. Hvis paneltaket er veldig møkkete, bør du vaske det. Men det må være helt tørt før du setter i gang med malingen. Ellers hefter ikke grunningsmalingen så.


Du kan gjerne male litt inn på taket. Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere. Rull like langt som du har malt listene. Planlegg malingen, vi vil male i kors – i begge retningene. Vi begynner med å male fra vinduet til høyre, neste strøk legger vi fra vinduet slik at vi maler med lysinnfallet.


Male paneltak

Og hvordan male paneltak ! Gammel glassfiberstrie trenger du ikke ta av. Jeg må forøvrig bare oppdatere den tråden med å fortelle hva et norsk malefirma ville ta for å male kvm paneltak henvist til tidligere i denne tråden. Kan nesten ikke tro at dette kommer fra et seriøst og anerkjent norsk malerfirma.


Med litt trening vil de fleste klare å male et tak eller en vegg med malersprøyte. En malersprøyte med beholderen under løpet egner seg best til å male enklere ting, som stakittgjerder og vegger og er ikke like egnet for takmaling. Matt maling demper også ujevnheter bedre enn blankere maling – og er derfor takknemlig å bruke for å komme litt enklere frem til et vakkert sluttresultat. Dette er et godt tips å merke seg, spesielt om du skal male en panelvegg som har noen ujevnheter.


Det er jo regelrett ran!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg