torsdag 8. september 2016

Sangleker med bevegelse

Beste Priser Med Handlesmart! Så dette er ikke bare gøy for barna, men også svært bra for dem! Jeg er en liten undulat (flakse med armene) som får så dårlig med mat ( med hånden lag sulten-sirkler på magen) for de jeg bor hos (2x) er så gjerrig som så. De gir meg sild hver eneste dag, (fisk som svømmer ~) men sild vil jeg ikke ha.


Fem små apekatter små apekatter hoppet i en seng En falt ned og slo hod-et Mamma ringte legen, og legen sa: Aper i senga?

Sign in to like videos, comment, and subscribe. Sangutvalget spenner fra enkle sangleker , via sanger med bevegelse og rytmikk til kanon og flerstemte låter som virkelig groover. Sangene er sortert alfabetisk samtidig som de er organisert under ulike kategorier og temaer. Alle sangene presenteres med video, lydspor og tekst og er lagt i et toneleie tilpasset barns stemmer. Med krøllet hale og nesevis Petter satt på taket Ett lite tips er å spørre hva de synger i bhg.


Hos oss så bruker vi ofte sanger med bevegelse. Det kan jo hende de gjør det i bhg deres også. Alle barna står i ring og holder hender, bortsett fra en person.

Dette barnet går rundt utenfor ringen, mens alle synger teksten som under. Kjerringa med staven. Kjent folketone og rekkjedans. De får gjennom dette lov til å utfolde seg i mange ulike bevegelser og leve seg inn i et mangfold av roller.


De aller minste barna har gjerne kortere utetid hvis det er så kaldt at tykke dresser hemmer bevegelse , da tilrettelegger vi for aktiv lek inne i barnehagen. Vi stiller opp parvis i en ring, med tyven som en del av ringen. Tyven blunker, og den tyven blunker til løper over og stiller seg bak tyven. Sangleker er ikke bare morsomme, men også veldig bra for barn. Det gjelder å prøve og følge med så man greier å holde igjen den som prøver å løpe.


Den som nå ble alene, er så tyv. Ta den ring og la den vandre fra den ene til den andre. Stå framoverlent og heng med armene.


Crawl- bevegelser (både små og store) Masser ansiktet og løs opp ansiktsmuskulaturen. Ene hånda fremover, andre bakover. Masser den du står ved siden av, bytt deretter side og masser den som står på din andre side.


Med jevne mellomrom tramper vi i gulvet, og bøyer oss inn mot midten av ringen. Når sangen er ferdig, skal personen i midten telle til tolv.

Noen som har noen gode ideer for noen kjekke sanger med og uten bevegelser for små barn i barnehagen? Henny Oppedal Krafft vil gi et bidrag til med dette heftet. Heftet er først og fremst skrevet til foreldre, men vil også være nyttig for fagfolk og studenter.


Her er en enkel innføring i bevegelsesutvikling, ideer til lek og aktiviteter. En CD med barnesanger følger med. Synsopplevelsen stimulerer til bevegelse helt fra spedbarnsalder av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg