onsdag 28. september 2016

Dempet sort til bomull

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Her har Elisabeth Heier brukt den for å avgrense et felt over skrivebordet. Se mer fra kontoret hennes her. Sorte kontraster kan bli svært smakfullt. Det setter interiørets detaljer i fokus.


Matte vegger til mørke farger er et must!

Kalkgrå En lun og behagelig gråbeige tone, kanskje sesongens største farge fra Lady. Bomull – en gulaktig hvit tone som ikke fungerer like godt til alle. Unngå Chi inntil farger som Letthet , Egghvit og Bomull , da disse er langt gulere og hakket.


Jotun-Lady-Stylizimo- sort -hvitt. Nevn av dine LADY-favorittfarger. Nøytrale grå som Bergknatt blir lett blålig mot litt lilla, spesielt sammen med Bomull. Vi kjenner ikke til fargekoder på Epoq kjøkken dessverre, så her må du ev kontakte dem for NCS kode.


For å gå litt konkret til verks, skal jeg denne gangen hjelpe dere til å finne den perfekte hvitonen på lister og detaljer slik at det blir enklere å velge den riktige detaljfargen. For det at Egghvit og Bomull passer til alt, er dessverre en myte…!

La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvittoner som passer inntil. Husk å tilpasse hvittonen til ev farge på vinduer, dører etc. Felles for de nøytrale gråtonene er at det ikke er tilsatt andre kulører som rødt, gult, etc. De oppleves som klare og rene, men det er viktig å notere seg at disse fargene.


En dempet sort farge. Kan kombineres med det aller meste av farger. Kontrasten blir dog stor til de aller lyseste fargene. Mange elsker denne fargen til dør, garasjeport eller hagemøbler som en skarp kontrast til fasaden ellers. Dempet sort som kontrastfarge.


Kombiner farger som fremhever stilen og uttrykket du ønsker for ditt hus. En nøytral gråaktig sorttone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvitetoner, samt alle andre kulørte farger. Fargen kan oppleves ulikt på skjerm og vegg.


Så da må dere avgjøre først om dere ønsker å bytte hvittone til Klassisk Hvit mot å beholde fargene du ønsker deg på vegg, eller om du skal gå for Bomull og heller gjøre om alle veggfargene. Da kanskje farger som St. Gode venner og varme somrer er det beste som finnes. Da er stuebordet blitt sort , eller dempet sort som fargen heter.


Er virkelig fornøyd med resultatet.

Tidligere var bordet hvitt, malt med matt maling. Denne malingen er av typen superblank og ikke bare ser det fint ut, men det er også så mye lettere å vaske flekker bort fra den blanke overflaten. En grå mellomtone, med et hint av gult i. Ren og lekker i uttrykket. Passer til en mengde andre mer kulørte toner. Lurte da på om dette ville bli vel mørkt da det jo ikke er noe særlig med dagslys her.


Men det har fungert helt fint og er foreløbig strålende fornøyd med fargevalget. Etter som kontrastene ellers er i hvitt så gjør jo det sitt til at rommet virker lysere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg