torsdag 29. september 2016

Nye bilskilt statens vegvesen

Alt om norske kjøretøy samlet på ett sted. Du får ikke nytt registreringsnummer ved bestilling av skilt, men beholder samme bokstav- og tallkombinasjon som du hadde. Du kan bestille skilt ved å sende en e-post, eller møte opp på en trafikkstasjon. De gamle skiltene må leveres før du får utlevert nye. Du kan kun betale med kort eller kontant, kredittkort.


Nye bilskilt statens vegvesen

De nye skiltene vil erstatte det skadde skiltet. Husk at du må levere inn de gamle skiltene dine før du får utlevert nye. Se hvordan du bestiller nye skilt.


Dersom du ønsker et personlig bilskilt på et veterankjøretøy må du ta kontakt med Statens vegvesen for å registrere skiltstørrelse på kjøretøyet. Husk at det må være plass til skilt i standard størrelse (x cm) både foran og bak. For å gjere det, må du vite kva trafikkstasjon du skal hente skilta på. Altså har utgiftsposten til Statens Vegvesen passert millioner, og utgjør nesten prosent av inntektene siden oppstartsfasen. Til Broom forteller seksjonsleder for kjøretøygodkjenning og registrering i Vegdirektoratet, Heidi Øwre, at store deler av utgiftene innebærer utvikling av nye IT-systemer.


Nye bilskilt statens vegvesen

På den første dagen var pågangen faktisk så stor at serverne hos Statens vegvesen gikk ned. Prisen er for en periode på år, så må du søke på nytt. I løpet av kort tid ble det sendt inn over 10. Du kan søke om å få personlig bilskilt med din egen bokstav- og tallkombinasjon.


Start med å sjekke om bilskiltet du ønsker er ledig før du kan søke. Er skiltet ditt skadet, utydelig eller slitt kan du bestille nye skilt ved å kontakte en trafikkstasjon. Dersom alt går etter planen tar Statens vegvesen sikte på å ta de nye skiltene i bruk til sommeren på nyregistrerte biler. Det er ikke aktuelt med obligatorisk skiltskifte for biler med tidligere skiltstandarder.


Nye bilskilt statens vegvesen

Derimot kan bileiere selv velge om de vil skifte ut eldre skilt med nye på landets trafikkstasjoner. Statens vegvesen med nye bilskilt Statens Vegvesen lanserte ny tjeneste, men serverne tålte ikke den massive pågangen Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) holdy pressetreff om personlige bilskilt på Risløkka trafikkstasjon i Oslo mandag. Vi er nok ikke overrasket over at flere søker og ikke betaler.


Personlig bilskilt Fra Statens vegvesen Søk om ti års rettighet til personlig bilskilt og se status for søknader og rettigheter til personlige bilskilt. Det er de sistnevnte som nå er offentliggjort av Statens vegvesen. Ironisk nok er Norges TRØNDER-skilt utstedt i Oslo.


Du kan se hele lista her, eller se oversikten for Midt-Norge i bunn av artikkelen. Men det betyr ikke at det blir like mange nye skilter ute i trafikken. Nei, det viser seg nemlig at omlag halvparten som får ønsket bokstavkombinasjonen innvilget, ikke betaler for skiltet innen fristen på dager.


Nå har Statens Vegvesen opprettet en funksjon for å se om kilometerstanden har blitt tuklet med. Dette betyr tryggere bruktbilkjøp. Hver gang en bil er til EU-kontroll blir kilometerstanden rapportert inn til Statens vegvesen.


Nye bilskilt statens vegvesen

Når vi i Norge har laget denne nye ordningen med personlige bilskilt , så må vi forholde oss til det, men vi har hatt frislipp på bare bokstaver. Vi kan ikke bestemme hva andre land kan godta, så der må vi forholde oss til konvensjonen, sier pressesjef i Statens vegvesen , Kjell Bjørn Vinje, til TV 2. Det er mulig å bestille nye skilt uten det blå feltet med N-merke og norsk flagg, sier Ivar Fjeldberg. Det er bare nyregistrerte biler som automatisk får den nye typen kjennemerker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg