fredag 16. september 2016

Hvordan male tak uten skjolder

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Det er en viktig årsak til at det. Hvordan lysne gammelt panel, og hvordan holde nytt panel lyst, får du vite her.


Når du skal male et tak , er ikke fremgangsmåten helt den samme som når du for eksempel skal male en vegg. Male tak uten skjolder.

Her forteller vi mer om verktøyene som trengs, og hvordan du organiserer malejobben på riktig måte. Tak med Tak -ess-plater kan være enklere å male enn helt slette tak , fordi de har avgrensende skjøter. Det gjør at du kan male én og én plate, uten at skjøter blir synlig.


Tak -ess kan være belagt med et vinylsjikt som må påføres heftgrunn før du maler med takmalingen. Takmatt maling skal så langt det er mulig påføres vått-i. Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull.


Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen.

Start med kantene – Når vi skal til og male tak , er det viktig å gjøre det samme som vi gjør når vi maler veggene. Det betyr at vi maler kantene først. Uansett hvordan rullen føres blir det striper, skjolder og skjemmende skjøter. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne.


Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder. Mal langs kanter og taklister med en pensel, og rull over med en liten rull (såkalt avsetning). Mal hele taket uten pauser for å få et så jevnt resultat som mulig. Du må alltid avslutte med strøk som går bort fra vinduer (lyskilder) og inn i rommet.


Sørg for at du har nok maling på rullen, så unngår du skjolder. Beregn god tid - mal hele taket uten pause. Husk å male hele taket i lysets retning, og ikke ta lange pauser før hvert strøk er ferdig.


Mal alltid overlappende vått i vått slik at du ikke får striper og mønster i taket. En metode jeg har lært meg er å male litt løst i kantene på store tak. Med en oval pensel kan du male med den brede siden på store flater, og med den smalere trangere steder.


Du får med andre ord to muligheter med det samme verktøyet.

Ovale pensler har stor kapasitet og kan brukes til det meste. Med skrå pensel kan du male tett opp mot hjørner og vinkler, uten å endre håndens vinkel. Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten.


Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Første tips - se hvordan det ser ut i dag. Ser gjerne annerledes ut når det har tørket ordentlig.


Samtidig er det er jo litt avhengig av hva slags materiale du maler på, lysforhol farge osv. Uansett malingsvalg starter du med å male taklistene og benytter samme. Da river du opp halvtørr maling med rullen, og det vil kunne synes som skjolder.


Det kan være vanskelig å male tak uten å få skjolder og skjemmende skjøter. For en håndverker som har riktig utstyr, trening i påføring og kunnskap om hvordan malingene oppfører seg, går jobben raskt og resultatet blir bra. Thor Ingar Rønei malermester og teknisk service-sjef hos Butinox. Fyll sprekkene mellom tak og list med akryl. Sparkle i spikerhullene med en japansparkel, la det tørke og slip over.


Om du har store spikerhull må du kanskje sparkle to ganger. Bruk tak og veggmopp for å tørke bort slipestøvet, pass på at moppen er tørr. Da er det tid for å male. Dropp tapen Tape er for amatører, mener malermester Jens Petter Lunde.


For profesjonelle malere er tape noe som kun skal brukes i spesielle tilfeller. Jeg skal da også vaske takene. Jeg har malt de fleste tak , så de er pene, men stuetaket er møkkete og trenger å vaskes. Hvordan skal jeg gjøre det på den mest hensiktsmessige måten.


Noen sier mopp og salmiakkvann. Andre at jeg må leie en slik maskin. Er redd malingen reiser og jeg må male hele dritten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg