fredag 15. juli 2016

Stjerner i taket

Dette er noe alle barn liker. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. I kveld viste vi hvilken karakter det er i dette laget! I taket lyser stjernene handler om de siste månedene moren lever og tiden rett etter hennes død.


Historien fortelles i tredje person, og hovedsakelig fra Jennas perspektiv.

Selv om det er en dramatisk historie som fortelles, har Thydell valgt å fokusere like mye på Jennas hverdagslige bekymringer og tanker som på morens sykdom og hvordan det påvirker dem begge. Universet er fylt av varm gass, kaldt støv, stjerner og to bestanddeler vi ikke vet hva er: mørk materie og mørk energi. Solsystemet som Jorden tilhører befinner seg i en middels stor galakse kalt Melkeveien. Den har mellom hundre milliarder og fire hundre milliarder stjerner. Fins det andre uro enn skip hop som lager stjerner i taket ? Stjernene er samlet i galakser.


Og hvilken uro er den beste?

Jenna går i syvende klasse og er forelsket i Sakke. Han legger ikke merke til henne, men Ullis, som alltid har oversett Jenna, begynner plutselig å snakke til henne. Og man kan lage stjernehimmel med lys. En type som var populær i diskoteker på 80-tallet hadde en lyspære hvor lyset ble ledet til en mengde bittesmå hull i taket gjennom glassfibre. Kryss i taket er endå nyare, fyrste belegg i nb.


Et morsomt sett med selvlysende stjerner , planeter og raketter som kan henges opp i taket eller på veggen og skaper en magisk stemning på barnerommet. Har skjønt at det er en trafo med støpsel til stikkontakt i disse settene. Dersom en vil installere disse i tak , må en da ha stikkontakt over taket ? Noen installeringstips her hadde vært fint.


Lyset disse gir, er det nok på et bad feks? Hvor finner en slike lys? Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre. Kjøp digital tilgang her.


Stylize taket kan være et enkelt maleri - dette er et annet økonomisk alternativ. Et interessant faktufarge påvirker psyken og utviklingen av barnet. Et fint sett med selvlysende stjerner , perfekt til å festes i taket eller på veggen på barnerommet.

Sprell har stort utvalg av interiør til barnerom. Ettersom nye stjerner stadig blir til i slike gass- og støvtåker, er det ikke uvanlig å kalle dem stjernefabrikker. For innfellingsspotter må du imidlertid gjøre litt mer: Du må bore et par passende hull i taket , koble lampen til strøm og skyve den inn i hullet, så er det klart. Egentlig er det slett ikke vanskelig.


Lengsel etter sommerferien og varm dyphimmel, besatt med stjerner , gjør oss tenke på inkarnasjonen av stjernehimmelen overhead i form av den urbane jungelen. Ved neste kuldeperiode er taket tørt og ny isdemning bygges opp på samme sted som den første. Men likevel ble det en hel del arbeid å fordele 6stk fiber av forskjellig tykkelse utover taket. Var også litt snau lengde på fiberene slik at den fremste delen av taket ikke har stjerner.


Men alt i alt er jeg ganske fornøyd med resultatet. La også en ledlysslynge rundt taket på kanten av nedforingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg