fredag 22. juli 2016

Overpronasjon såle

Vi har lest hundrevis av tester på joggesko og funnet de beste joggeskoene. En fot som overpronerer er myk og har ofte lav fotbue. Når man ser på fotavtrykket, kan nesten hele fotsålen være nedi underlaget. For å forebygge skader trenger denne foten en sko som er stabil, og som motvirker innoverbevegelsen.


Ja, overpronasjon innebærer at foten synker innover, og forårsaker en feilstilling fra foten som påvirker fot, ankel, kne, hofte og rygg. En pronasjons såle motvirker effektivt feilstilling og bidrar til et mer korrekt steg.

Jeg har en veldig lavt fotbue, nesten plattfot, kan denne sålen hjelpe meg? Man ser ofte overpronasjon og lav fotbue hos de med myke føtter. Plager relatert til over-pronasjon kan manifestere seg på mange måter.


Over-pronasjon vil kunne påvirke den biomekaniske harmonien i diverse ledd opp igjennom kroppen helt fra føttene og opp til hodeskallen. Som man kan se på bildet ved siden av, har overpronasjon en innvirkning på hele kroppen. Jo flere sko man har med seg, jo mer informasjon kan jeg hente, og hvor bedre kan jeg treffe med riktig såle. Tilpasning av såler tilbyr G-Sport Storo som en service til kunden, og Peter tar kun betalt for materialet som er brukt og ikke noe ekstra.


FootActive ortopediske skoinnlegg er utviklet for å korrigere overpronasjon , noe som gir en holdbar, langvarig smertelindring for mange med verk og smerter på en naturlig måte. Såle spesiallaget for å redusere at tærne peker for mye innover eller utover når man går.

LeatherFlex Såle som har et overlag av lær og meget god støtdemping. Grunnen til at overpronasjon oppstår er som oftest at ankelen ikke er stabil nok til å bære kroppens vekt og holde foten stabil igjennom steget. Dette gir særlig utslag under løping, ettersom belastningen på ankelen er langt høyere – opp mot 3x kroppsvekten – enn hva den er til vanlig. For å motvirke tretthet og smerte i føttene, kan det ofte hjelpe med en god såle i skoene eller ekstra avlastning for hæl eller tær. Her finner du et godt utvalg av skosåler og andre avlastningsprodukter til føttene dine.


Sko som skal korrigere vridninger i foten, såkalt overpronasjon , kan faktisk øke sannsynligheten for skade, ifølge Schelde. I flere av studiene jeg har undersøkt er det brukere av overpronasjonssko som har størst sannsynlighet for å bli skadet under trening. Det var også brukerne av slike sko som rapporterte om flest smerter under.


ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Om du drar en tenkt linje fra spissen på ankelbenet nedover mot bakken, og den linjen ender utenfor foten så overpronerer ditt barn og føttene trenger korrigering (se bilde til høyre). Ved overpronasjon er denne innoverbevegelsen større enn vanlig. Overpronasjon fører til at både leggbenet og lårbenet roterer innover.


Personer med plattfot vil ofte overpronere. Noen personer med overpronasjon vil ha glede og nytte av sko som kompenserer for overpronasjon. Slike sko har ofte en fastere såle på innsiden av skoen, og oppbygging av skoens innside og såle.


Vi har vært hos ortope og det er ikke nok til at han får såle , men vi fikk anbefalt å bruke sko som er beregnet for de som overpronerer. Asics har noen fine, men jeg synes det er kjipt at han alltid går i løpesko, og vil derfor kjøpe en såle allikevel. Er det noen som har noe erfaring med barn med overpronasjon ? Ortopediske såler for individuell tilpasning.

Hos XXL har vi et stort utvalg skosåler til lave priser! Velg mellom varmesåler, innleggssåler, gel såler, ullsåler, m. Få dagers prisgaranti og 1dagers. Det gir variasjon og skoene får lengre holdbarhet. Husk at bruker du løpeskoene til hverdagsbruk, slites de også.


En såle kan være lurt i hverdagssko, men ikke like bra i løpesko hvis støtdemping og støtte er utslitt. Josephsson mener at en løpesko bør være så lett som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg