fredag 22. juli 2016

Skjolder etter maling

Hvis det har blitt sparklet mye kan det være at sparkelen trekker mye maling , dermed kan skjolder oppstå. Men ofte oppstår de fordi folk bruker rulla feil, forklarer Svein Nedberg Hansen, Malermester i utprøvningsavdelingen hos Jotun. Er skjoldene like synlig i vanlig lys som i full flombelysning? Jeg har brukt vannbasert maling og brede pensler slik som maleren gjorde.


Skjolder etter maling

Nye gipsplater som skjøtesparkles skal jo eksempelvis grunnes en gang og deretter males to ganger med toppstrøkfargen for at det skal bli perfekt. Så malte et strøk med glans oppå, men fortsatt ser man slike skjolder. Følte malingen nærmest tørket samtidig som jeg. Tenkte først det var fordi malingen var for matt (glans 10).


Jeg har etter hvert malt fire strøk, og gjort alt for at det ikke skal bli skjoldete (malt først loddrett, så vannrett, så loddrett osv, pensel, rull), men det nytter nok ikke. Noen forslag til hva jeg skal gjøre? Kan jeg male med mer blank maling , mer matt maling ? Den sterke statiske effekten som oppstår i en tørr mopp gjør at mikrostøv, hår og lo fester seg til moppeklutens små fibre. Såpe etterlater en fettfilm som gir. Smuss og støv forblir i moppekluten til man skylder den i varmt vann etter bruk.


Skjolder etter maling. Folk flest bruker maling med ganske mye glans, ofte 07-glans, ifølge Voisey. Holder seg vakker lenge. Han sverger til matt maling. Den legger seg penest på veggen, og man får lite refleksjon fra dagslys og lamper.


Med matt maling blir fargen på veggen mye mer lik den på fargekartet, sier Voisey. Mal to strøk, anbefaler Voisey. Unngå skjolder Skal du male store, jevne flater, er det viktig å unngå skjolder. De kan oppstå når du bruker rulla feil, mener malermester Svein.


Skjolder etter maling

Nedberg Hansen i utprøvningsavdelingen hos Jotun utdyper: - Vannbasert maling tørker fort, og legger du tynne strøk, tørker den enda fortere. Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male, drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen.


Så begynner vi å male kantene. Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo.


Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Ett strøk maling er heller ikke nok for å få et jevnt resultat. Rask levering og super service!


En ny gipsvegg bør alltid ha minst to strøk maling oppå grunningen. Bliv ikke bekymret, det er helt normalt! Jo mattere malingen er, dess mindre reflekteres lyset i flaten, slik at eventuelle skjolder begrenses, sier Per Myhre, teknisk sjef i Nordsjö.


Der hvor lyset kommer inn fra, der ruller du mot, ikke på tvers. Når du ruller tak, må du jobbe jevnt. For å unngå skjolder må du derfor ha mer maling på rullen. Hvis ikke risikerer du at det blir skjolder , advarer Sypriansen.


Bruk gjerne en rullebøtte i stedet for et rullebrett. Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid. Brettet tar nemlig ikke så mye maling og du vil ofte ha for lite maling på det til å mette rullen skikkelig. Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer, dører og.


Vi har nå malt ene veggen på huset utvendig med to strøk Jotun Optimal. Rull ut malingen i felter på ca. Bruk riktig rull og ha rikelig med maling på rullen.


Da unngår du at malingen har begynt å tørke slik at rullen river opp halvtørr maling. Ikke jobb for lenge med tom rulle, dypp rullen derfor ofte. For å oppnå det beste resultatet skal flaten være ren, fast og tørr.


Da hindrer du mulig avflassing, skjolder og et utilfredstillende resultat. Få ned tempraturen i rommet! Ved grader er det lettere å oppnå et skjoldefri resultat. Michelsen mener vi særlig kunne blitt flinkere til å holde taket fritt for mose, og vedlikeholde det med jevne mellomrom. Ved for høy temperatur tørker maling for fort.


Mose er et tegn på at taket ikke har blitt rengjort på lenge. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Fersk maling som utsettes for regnvann får stygge skjolder , og en vanntynnet maling kan i verste fall renne av veggen. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Gir et mattest mulig tak - det skjuler mange små ujevnheter og gir få skjolder.


Glansgraden Gjør flaten lettere å vaske ren. Sot, støv og skitt setter seg lettere i en matt maling. Da kan resultatet bli skjolder , fordi man enten går tom for maling eller at man ikke kommer høyt nok opp på veggen.


Tilsvarende kommer eventuelle feil i underlaget frem. Jobb derfor systematisk og ta få bord av gangen. Dette gjøres etter at vask av huset er ferdig.


Skjolder etter maling

Fjern all løs maling og løse trefibre med stålbørste eller skrape. Områder som skrapes ned til bart treverk må grunnes og flekkes før selve malingen. Sjekk værmeldingen før du går i gang så du ikke går i gang når regnet kommer.


Fordriv umiddelbart, før du dypper rullen igjen og påfører mer maling. Start med å rulle tilbake inn i den våte, fordrevne malingen. Ikke press verktøyet for hardt mot underlaget, vær lett men bestemt i bevegelsene.


Bruk malebøtte: Slå malingen over i en rullebøtte, da slipper du å avbryte for å fylle på mer maling så ofte. Så vannbasert maling tåler regn dårligere enn oljebasert? Han fremhever også at det er viktig å starte øverst på veggen, selv om det er det minst enkle.


Det er nok en forskjell. Treffer dråpene fersk maling blir det stygge skjolder , og bruker du vannbasert maling kan den rett og slett renne av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg