tirsdag 19. juli 2016

Bunnstoff test 2015

Praktisk Båtliv har gjennom to sesonger langtidstestet fem ulike bunnstoffer av såkalt selvpolerende type. Nå er testen avsluttet, og vi har løftet testbåtene på land for å vurdere hvordan de ulike bunnstoffene har klart seg. Drevspray har vist seg problematisk etter at bunnstoff ble mer miljøvennlig for noen år siden. Av det jeg har fått høre av marinaer er jotun sin drevspray den eneste med en vis virkning. I fjor brukte jeg vanlig grå Nonstop på drevet, ikke like lekert, men virket bedre en drevspray.


I dag er selvpolerende bunnstoff det aller vanligste å bruke, for god beskyttelse og enkelt vedlikehold. Vi tipser om NonStop, utsett til Best i Test i Norge! Påføring av bunnstoff til drev, trimplan, propeller og andre lettmetalldetaljer.


Til drev, trimplan, propeller og andre deler av aluminium og lettmetall,. Hvordan påfører du bunnstoff ? Effektivt bunnstoff til drev, trimplan og andre lettmetalldetaljer under vannlinjen. Bådnyt har testet bunnstoff. Praktiskt båtägare nr har utført en test av elektriske lensepumper. Er du usikker på hvilket bunnstoff båten har fra før av, kan du enkelt sjekke dette ved å gni fingrene på båten (overflaten må være fuktig).


Hardt bunnstoff vil ikke kritte. Får du farge på fingrene, er det mest sannsynlig benyttet selvpolerende bunnstoff tidligere. Våtslip båten dersom bunnstoffet er i dårlig stand. Valg av bunnstoff dreier seg imidlertid om mer enn kun å velge hvilken type bunnstoff som passer båten din, det handler også om å velge farge. Mens en sort båt kan ha lite groe, kan en lys båt malt med samme bunnstoff ha mye groe.


Generelt gror det mindre på båter smurt med sort bunnstoff , enn båter som er smurt med hvitt. Har brukt biltema bunnstoff et par år på tresnekka mi som ligger i et område som er kjent for mye groing på sommeren. Båten er nesten like ren under ved opptak som ved uttak. Har lagt på et par liter i dag.


For å velge riktig bunnstoff for din båt og ditt bruk er det viktig å ta hensyn til båttype, bruksfrekvens, hastighet, geografisk plassering, eksisterende bunnstoff , om båten ofte transporteres på henger samt miljø og lovreguleringer. Nonstop Supreme er et selvpolerende bunnstoff som gir en utmerket beskyttelse mot begroing. Basert på vår testvinnende Nonstop-teknologi og oppgradert med en innovativ biocidpakke har Jotun utviklet et bunnstoff som gir et rent skrog opp til to sesonger. Mykt bunnstoff brukes bare på saktegående båter.


Det er viktig at båten er glatt og ren under før du påfører bunnstoffet. Dersom du tidligere har benyttet selvpolerende bunnstoff og spylt av restene fra forrige sesong, er det bare å legge et nytt lag med selvpolerende over om våren. Det er ikke vanskeligere å påføre bunnstoff på aluminiumsbåter enn andre båter, men det viktig å huske at du ikke må bruke kopperbasert bunnstoff på aluminiumsbåter.


Da risikerer du alvorlige korrosjonsskader. Vi fører både primere og selvpolerende bunnstoff som er beregnet for alle typer aluminiumsbåter. Bunnstoffet har tilsatte aktive biocider i tillegg til kobberdioksyd noe som gjør det ekstremt motstandsdyktig mot både rur, alger og slim. Selvpolerende høyeffektivt bunnstoff med aktive biocider og høyt innhold av kobberdioksid holder din båt ren, glatt og fri for begroing gjennom hele sesongen. Stort utvalg og rask levering.


Selvpolerende, kobberoksidbasert bunnstoff. Kan overmales på de fleste bunnstoff på markedet, både harde og selvpolerende. Seajet bunnstoff til bra priser. Ikke på teflonbasert maling. Inneholder kobber, og kan derfor ikke males på aluminiumsdrev og aluminiumspropeller.


Les først etikett og produktinformasjon. Velg riktig bunnstoff for din båt. Det er tre måter å gjøre dette på: Dersom du vet hvilket bunnstoff som er påført fra før, er det bare å følge overmalingstabellen du finner i Jotuns brosjyre BÅTEN eller appen Jotun Yachting.


Helse- og omsorgsdepartementet har det overordnede ansvaret for at befolkningen får gode og likeverdige helse- og omsorgstjenester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg