tirsdag 26. juli 2016

Solspeil rjukan 2016

Vi prøvde å se etter det på kvelden men nei da så vi det ikke. Dagen for avreise var det sol og vi stoppet ved torget for å se og himmel så gøy å se at solspeil er jo helt fantastisk. Selv om mørketiden er størst i Nord-Norge har dette også en effekt i sør. På grunn av dette har de mørketid i flere uker i løpet av året. Our new desktop experience was built to be your music destination.


Nyttige telefonnummer. Brann 1Politi 1Ambulanse 113. Solspeil brukes idag mest for å få dagslys eller ved å bruke dagslys for produksjon av solenergi til oppvarming, vanligvis som generator for elektrisitet, men av og til er det også for solkoking. Noen solspeil brukes til eksperimentering eller for å reflektere bevegelsesfrie solstråler inn i solteleskop.


Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt. Rjukan ligger i Telemark.


Solspeil rjukan 2016

Da er det tid for å innvie solspeilet, en hundre år gammel idé om å fange solstrålene og sende dem ned i den skyggelagte dalen for å gi vinterlys til byens innbyggere. Det er ikke som i Nord-Norge hvor du ikke har noen mulighet for å se den om vinteren. Tinn kommer til å benke seg foran TV onsdag kveld.


Etter sju års planlegging og arbeid er det klart for at filmen om solspeilet blir vist på NRK TV. Martin Andersens solspeil -prosjekt er det store samtaleemnet i Tinn om dagen. Solspeilet har gått i hvileposisjon fordi strømnivået på batteriene er for lavt. Gruppen har 3medlemmer, og puster dermed nei-siden i nakken.


Solspeil rjukan 2016

Jeg kom kjørende fra grønne Lier, hvor høstsola smilte over fruktbare jorder. Her finner du kjente attraksjoner som Gaustatoppen, Vemork, Krossobanen, Solspeilet og Hardangervidda Nasjonalparksenter. Fem år i solen er tittelen på den store fotoreportasjen.


De fleste har hørt at sola er borte halve året, om Solspeilet, om kampen om tungtvannet og krigsheltene fra Vemork og industrihistorien som har fått oss på Unescos verdensarvliste. This feature is not available right now. Please try again later. Vi skal ikke eie det.


Vikre fikk klart flertall for det, melder Varden. Det vil gi plassen reflektert sollys hele året. Se flere ideer om Norge, Solspeil og Turforslag. Foto: Willy Kittelsen.


Her får en tilgang til møterom, topp moderne infrastruktur (nett, skrivere etc) og i tillegg bli en del av et aktivt miljø. Lokalene er lyse og trivelige med god lydisolasjon. Filmen er Jumanji, og det er premiere.


Solspeil rjukan 2016

For åpningstider klikk her. Unn deg selv et måltid med utrolig fin utsikt. Prøv en forfriskende drikk fra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg