onsdag 27. juli 2016

Panelbeis farger

På utkikk etter panelbeis? Sjekk ut Panelbeis Farger. For riktig farge - og glansgjengivelse, se fargeoppstrøk i butikk. Før endelig påføring anbefaler vi alltid å lage et prøveoppstrøk.


Da ser du hvordan fargen blir på ditt underlag før du setter igang med hele flater.

Tyrilin Panelbeis gir gammelt panel nytt liv, raskt og effektivt! Og kan blandes i mange farger ! Enkel og brukervennelig. Fargeprøvene er å betrakte som veiledende. Vær oppmerksom på at treverkets egenfarge, påføringsteknikk, sugeevne og antall strøk vil påvirke fargen.


Det anbefales å gjøre prøveoppstrøk på tilsvarende underlag før malerarbeidet påbegynnes. Da kan fargen på underlaget påvirke sluttresultatet.

En trehvit vegg vil ikke få samme farge som en furuvegg som har stått lenge og som er blitt gul, når den beises. Slik løser du det: Påfør første strøk i fargen Snøheim på den gule panelveggen. Påfør deretter siste strøk i en annen farge - som her i en grå drivbeisfarget nyanse.


Ett strøk panelbeis er nok - Nytt og nyttig - ifi. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer! Fargene i interiørbeis-fargekartet er nøye satt sammen for å fargesette treverket på en naturlig måte, forteller Jotuns Globale Fargesjef, Lisbeth Larsen.


Vi vet jo at skjønnhet kommer innenfra! Mange ønsker å bevare den synlige trestrukturen, men samtidig få veggene lysere eller i en annen farge , sier Thor-Ingar Røneid hos Scanox. Han anbefaler at man lysner eller farger panelet med en panelbeis eller panellysner.


Et enkelt, effektivt og overkommelig alternativ er å bruke en innendørs panelbeis , forteller malermester Per Lund Nielsen hos Scanox. Vår vanntynnede interiørbeis får du i nærmere femti farger - og den er i utgangpunktet en ”ettstrøksbeis”. Du kan imidlertid påføre mer beis dersom du ønsker et mer dekkende utseende. Tre forskjellige fordi noen farger passer best ved sjøen, mens andre egner seg bedre på fjellet eller for hytta i skogen. Fargepalettene på hytta blir gjerne valgt på bakgrunn av naturen og området rundt, eller ut fra tradisjonelle farger knyttet til fjell, sjø og skog.


I motsetning til maling, som vil legge et dekkende lag på treverkets struktur, vil beis gi liv og form til en vegg, siden trestrukturen vil skinne gjennom, forklarer Ole Andreas Klaveness fra Klaveness maler- og byggforretning as.

FARGER VIST PÅ SKJERM, ER KUN VEILEDENDE ! Husk at vi kan blande omtrent alle farger i tillegg til våre standard fargekart. Trygg fargekart utvendig. Edel innvendig fargekart. Bli deg bli ordentlig lysten på å male om hjemme. LADY Pure Nature finnes i en rekke mørke farger som passer godt til eldet treverk og tømmer.


Malingprodusenten har derfor tatt grep, og har nå lansert et 2-i-1-produkt, som kan både lysne og farge panelet i ett strøk. Den nye panelserien gir deg to muligheter: ønsker man å få tilbake den lyse fargen til nytt treverk brukes panellysner. Er det ønskelig med farge velges panelbeis.


Resultatet blir alltid best med industrielt påført beis, men ønsker du å beise selv bør dette gjøres før panelet settes opp, slik at du unngår krympestriper, og ser at det blir fargen du ønsker deg. Ellers er nok beis det mest aktuelle alternativet. Vanntynnbar oljebeis, som både leveres av Jotun (Lady) og Tyrilin fra Scanox, skal være like enkle å jobbe med som lakkbeis, sier de fleste.


Mulig vi velger lakkbeis i tak. Vanntynnet overflatebehandling som lysner og fargesetter gulnet og tidligere behandlet panel samtidig som det bevarer treverkets struktur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg