mandag 13. juli 2015

Rørosrød

Rørosrød

En klar gulaktig rød tone. Klinger fargenavn fra Jotun som Rørosrød , Bergensrø Vestlandsrød eller Trønderrødt kjent? Historisk sett har vi lang tradisjon for å male husene våre røde i Norge – og gjerne i forskjellige rødfarger avhengig av hvilket distrikt vi bor i, i følge Sigve Fjelde, biolog og kjemiker ved Jotun i Sandefjord. På en terrassedør er det låsepunkt.


Det gjør at døren trekkes godt inntil karmen og tetter. Fargen kan oppleves ulikt på skjerm og vegg. Våren har endelig meldt sin ankomst, og det er på tide. Jeg trenger hjelp til å finne RAL koden til eksteriørfargen Rørosrød. Portene er i RAL 70(samme som ønskes på vinduene) – veggene kan males i en gråbrun farge tilsvarende muren.


Du kan bare sende nøkkelen i form av en kode på SMS og vips er den håpefulle inne. Jordfargen var lysekte og lett å utvinne, enten fra oppvarmet myrmalm eller fra jern-og kopperindustrien. Pigmentet har et spekter av røde nyanser fra brunrød til gulaktig rø ettersom hvor det ble produsert. Derav navn som Rørosrød og Trønderrø eller Falurød som har fått så stor symbolverdi hos søta bror med stugromantikken.


Rørosrød

Ulike underlag vil gi ulikt utseende når du beiser. Det kan gi en spennende effekt – som her hvor høvlet tømmer øverst på veggen fremstår lysere enn det uhøvlede panelet under. Et ekstra strøk på den høvlede delen utjevner forskjellen – om ønskelig.


Vi anbefaler å bruke hvitfarge på små deltajer somflyter godt med fargen. Ytterdør Elin Rørosrød - tett. Svært prisgunstig og klassisk ytterdør med fiskebenmønster.


Leveres med låskasse, sylinder og hvitmalt. Sporfrest dekor på utsiden, slett innside. Fullverdig ytterdør med solid oppbygging av ramtre i furu, aluminiumsplater og HDF på begge sider gjør at døren tåler store påkjenninger over lang tid.


Jeg skal bestille garasjeport i samme farge som hytta, og de trenger RAL kode. Den nye dørserien gir muligheter for fremtidens løsninger som digitale låssystemer, skjulte hengsler og muligheter for å designe din egen dør. En utendørs moderne oljemaling med spesielt lang holdbarhet.


Mange av fargenavnene gjenspeiler norsk tradisjon, og det faktum at rødtonen varierer litt i nyanse ut fra hvor i Norge du befinner deg. Mørke hus har en enorm økning. Rørosrød ligger også høyt oppe på listen om dagen, tro det eller ei, sier Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun. This color has an approximate wavelength of 600. Farge­velger Vår fargevelger gir deg en idé om hvordan ulike farger vil se ut på forskjellige hustyper.


Hovedsakelig Husmannsrød på vinduer, noe rester av Rørosrød på listverket rundt. Jeg liker Husmannsrød bedre enn rørosrød , så kan gjerne beholde denne fargen (pga latskap, mye mer pirkarbeid med helt ny farge på staffasje) men synes ikke fargekombinasjonen med varmgrå harmonerer godt. MAXBO har boddører og hyttedører som holder kulden ute og som gir et godt førsteinntrykk. Kjøp på nett eller i butikk.


Rørosrød

Butinox Futura gir års skriftlig garanti på farge og glans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg