mandag 27. juli 2015

Legge fliser ute på betong

Legge fliser ute på betong

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Hvor lenge må jeg vente etter at jeg har støpt såle før jeg kan begynne å legge dette?


Sålen er ca 10cm tykk og kvm. Unngå krumme fliser – da renner ikke vannet av. Som medlem på viivilla. Vi i Villa - din tipser i villahverdagen. Fliser og gulvvarme på eksisterende tregulv.


Det er ingenting i veien for å legge fliser eller skifer med gulvvarme på eksisterende tregulv. Du må først forsikre deg om at gulvet er stabilt. Hopp opp og ned på det. Svikter det, må gulvet støttes opp fra undersiden, ellers vil svikten gjøre at fugemassen sprekker.


Legge fliser ute på betong

Når man legger fliser ute , bør man helst velge kvadratiske fliser som legges i kryssforbandt leggemønster. Med dette leggemønsteret blir det også lettere å legge inn elastiske bevegelsesfuger av silikon eller profiler der hvor dette er nødvendig for å ta opp bevegelser. Les også: Slik legger du membran.


Men dersom det er tregulv under vinylet, har du for så vidt fått en ny utfordring, fordi treet er bevegelig og vil kunne gi sprekker i fugene, og kanskje også føre til at fliser sprekker. Løsningen er å legge stive plater oppe på treet. Eksempel på flisflate hvor glasuren er sprengt av på grunn av dårlig frostmotstand. Flaten ble også saltet før isfjerning, noe som øker frostpåkjenningen.


Legge fliser ute på betong

Spesielt gjelder dette glasserte fliser. Enten om man allerede har en støpt såle, eller skal støpe en såle, er det svært viktig å huske å lage et fall på toppen. Flisene skal ha et vannoppsug under vekt-. Normalt tenker man at dette er forbeholdt ba men også ute vil dette være av behov.


Dersom vannet ikke får mulighet til å renne ned fra sålen, kan det oppstå frostskader på vinteren og flisene kan bli ødelagt. Dersom du skal ha fliser utendørs, er det viktig å tenke på flere ting. Sklisikring og struktur i overflaten kan være viktig å tenke på dersom flisene skal legges i en trapp, ved et inngangsparti eller i en gangsone uten overbygg. Det er også viktig å tenke på farge og fargespill i flisen i forhold til bruksområde. Typiske bruksområder er kjellergulv, garasjer, balkonger, terrasser mm.


Prevoius PostPannebånd mønster oppskrift. Det er flere fordeler med å legge fliser på en utetrapp fremfor å la den stå i rå betong. Det forlenger nemlig trappens levetid betydelig.


Samtidig blir den enda sterkere og trappen kan bli flott og harmonisk om du kler den med fliser. Betong , Mur, Pusset Tegl, Leca Dette er stabile og gode ”døde” underlag for fliser. Hvis veggen er jevn nok, kan du legge flisene rett på. Hvis ikke, kan du enten pusse veggen med mørtel, eller sparkle opp veggen med en sementbasert håndsparkel.


Gipsplater, Fibersementplater Begge disse platene er svært gode underlag for fliser. Her starter vi med det som tilsvarer fire flis. Typer og egenskaper 541. Keramiske fliser på utendørs arealer 573. Lim, fugemasser og fugeprofiler til keramiske fliser 541.


Underlag for keramiske fliser. Krav til materialer og forberedelse av underlaget 543. Overflaten kan være skadet, eller er kanskje ikke lenger like moteriktig. For å unngå å fjerne det gamle belegget, kan nye fliser limes utenpå de gamle ved å følge noen enkle steg. I våtsoner og områder hvor flisene vil stå nedfuktet nesten hele tiden, anbefaler vi å legge en smøremembran utenpå primeren før flislegging.


Velg derfor fliser i moderat størrelse i sklisikkerhetsklasse. Hvis du må legge fliser på tregulv. Kryssforbandt leggemønster anbefales. Planlegg feltinndeling og fuger. På grunn av temperaturbevegelser på overflaten og svinn i betong og påstøp anbefales det å dele store flater inn i mindre felter med elastiske fuger.


For å være på den sikre siden kan det alltid lønne seg å legge en fuktsperre mellom betong og tregulv. Følgen av det er at tregulvet ikke kan limes direkte på fuktsperren (det er som regel en plastduk på minimum mm tykkelse), men det må legges noe som gulvet kan limes til over fuktsperren. Skiferheller kan legges i sand eller i mørtel.


Legge fliser ute på betong

Heller lagt i mørtel gir et svært vedlikeholdsfritt gulv, som holder grønne vekster og maur på avstand i årevis, særlig når også fugene støpes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg