onsdag 22. juli 2015

Beis oppå maling

Beis oppå maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Bortsett fra at det kan oppstå mindre fargeproblemer, fungerer maling oppå beis uproblematisk. Har du først skjult trestrukturen bak et par strøk med maling , får du den aldri tilbake - med mindre du sliper ned hele huset. Da vil ny kledning være enklere.


Men beis pluss maling er dessverre ikke lik maling pluss beis. Fasiten er derfor enkel: Du som er usikker på valget bør satse på en beis før du vurderer maling. Beis oppå maling er uvanlig lite pent. Fra beis til maling Dette panelet er beiset, og kan fint overmales med både dekkbeis og maling.


Skal du bytte fra beis til maling må du legge inn et ekstra trinn i forhold til om du bare skal male over på vanlig måte: Du bør grunne treverket. Beis er den overflatebehandlingen som er tynnest og svakere pigmentert, altså den behandlingen med minst beskyttende overflate. Beis krever derfor hyppigere vedlikehold enn maling og dekkbeis. Er det samme som beis , men inneholder 2- tjære.


Dekkbeisen har kraftigere pigmentering enn beis. Ved ren tjære kan ingen annet produkt brukes utenpå, men med kun et par prosent kan du senere ha en dekkende beis eller maling oppå. Tjære gjør at det blir mer lød i treverket. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor?


Beis oppå maling

Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene. Vi starter i den mest gjennomsiktige delen av skalaen, med beis. Som maling kan beis være løst med vann eller et annet løsemiddel som nesten alltid er white spirit.


Den viktigste ingrediensen i vanntynnet terrassebeis er nesten alltid alkydolje. Strukturen i treverket synes fortsatt godt ved bruk av dekkbeis, og dekkbeis og maling beskytter begge bedre mot lysnedbrytning enn beis. I tillegg har den lengre nedbrytningstid og holdbarhet enn beis , og det kan derfor gå lengre tid mellom hver påføring.


Du kan male over beis , men ikke beise over maling. Mange velger beis til moderne hus med litt funkis-aktig utseende, og først og fremst av visuelle grunner. Men den beste og mest varige behandlingen får du med dekkende maling , sier marketing manager Mette Dahl i Nordsjö. Enn så lenge er det altså ikke smart å male vannbasert oppå oljebasert maling. Hva slags vannbasert maling er dette?


God maling til møbel er gulvmaling (både olje og vann går an) eller evt. Dette er sterk maling som du må ha god lufting til pga løsmidlene. Beis fra før = beis , oljedekkbeis eller maling. Oljedekkbeis fra før = oljedekkbeis eller maling.


Beis oppå maling

Har du et nytt og umalt hus står valget i dag altså mellom maling og beis. Visuelt er forskjellen tydelig: malingen dekker. Du kan fint bytte fra beis til maling , men det.


Det anbefales i hvertfall. Skulle male huset i sommer, og klarte å rote det helt til - tok oljebasert maling på veggen der jeg skulle ha vannbasert beis , og beis rundt vinduene der jeg skulle ha maling. Mamma og pappa sa ihvertfall at vannbasert beis trekker inn i veggen og er bedre for å beskytte mot sopp, mens maling kun legger seg utenpå som lag.


Sammenlign pris på maling. Vi hjelper deg å velge terrassebeis, gulvmaling, beis , spraymaling, grunning, treolje, lakk - blant 3varer. Hva du ønsker å benytte av beis og maling avhenger av hva slags utseende veggen skal ha, hvor ofte du ønsker å velikeholde, og evt.


Beis fremhever strukturen i treet, mens malig gir en glattere overflate. Nei, det er slik med alle transparente beiser at de blir noe mørkere for hver behandling. Dersom vedlikeholdet i tillegg forsømmes, vil fargen raskt bli mørkere, og da nytter det ikke å få lysnet dette med ny, lysere beis. Derimot kan man benytte vår Tyrilin Tjæredekkbeis. Holdbarhet beis : Beis sitter lenger, her sier man gjerne at det kan gå mellom 2-år mellom hver gang du beiser, avhengig av vær og vind.


Holdbarhet olje: Ved bruk av olje ligger frekvensen på fra flere ganger i løpet av sommeren til annethvert år, avhengig av bruk og slitasje. Beis er mindre holdbart enn dekkbeis og maling og slitasjen krever vedlikehold hvert 3-år. Beis gir en naturlig og levende overflate - avhengig av underlagets sugeevne.


En beisejobb er alltid enklere enn en malejobb. Din malingsekspert på nett! Meld deg inn i vårt nyhetsbrev! Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg