onsdag 29. juli 2015

Male tak stylter

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Hvordan male tak Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Bruk tak og veggmopp for å tørke bort slipestøvet, pass på at moppen er tørr. Da er det tid for å male.


Begynn med å male listene med langpenselen, men mal bare et stykke først.

Du kan gjerne male litt inn på taket. Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere. Rull like langt som du har malt. Hvilket tak man har vil ha betydning for hvilken maling man bruker, og hva man må gjøre før man begynner å male taket.


Malte og lakkerte takplater grunnes for god heft før de males. Plater belagt med plast- eller vinylfolie grunnes med sperregrunn. Tøm rommet for møbler, så blir det lettere å male.


Beskytt gulvet med dekkpapir og veggene med beskyttelsesplast hvis du ikke skal male dem.

Hvis du skal male veggene også, bør du begynne med taket. Skrap bort løs maling. Sparkle eventuelle sprekker og skader i taket.


Slip de sparklede flatene, og fjern alt støv før du begynner å male. Mange utsetter slike prosjekter fordi de tror det krever eksperthjelp eller masse tid. Men å male tak inne kan være enkelt som bare det! Har du en helg med litt lite å gjøre?


Da kan du freshe opp hvilket som helst rom ved å følge disse stegene. Kjenner du deg igjen? Male tak bør ikke være noen sak, og det er det ikke heller, bare du tar de rette grepene. Mange mener mye om tak og det finnes forskjellige fremgangsmåter for å få et flott resultat. Det er antakeligvis mange millioner kvadratmeter med paneltak i Norge, og mange av disse kan nok trenge et strøk maling.


Mange tror sikkert at det å male panel i taket er både vanskelig og veldig tidkrevende, men med riktig fremgangsmåte og utstyr er det en overkommelig øvelse for alle, sier Jostein Brekka, fag- og utviklingssjef hos Jordan. Jeg bruker styltene mine kun når jeg ikke kan bygge et lite stillas. Skal du sette opp gipsplater trenger du den stødigheten du bare har i beina på et flatt gulv.


Men til å male taket er stylter flott. Jeg går rundt huset med stylter og maler oppe under og bak takrennene. At naboene ser rart på meg bryr jeg meg ikke om.

Husk å male hele taket i lysets retning, og ikke ta lange pauser før hvert strøk er ferdig. Mal alltid overlappende vått i vått slik at du ikke får striper og mønster i taket. En metode jeg har lært meg er å male litt løst i kantene på store tak.


Da blir det ikke en tydelig kant som risikerer å synes når du maler neste seksjon. Når vi skal male tak , gjelder det samme som når vi maler vegger og tetter hull. Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull.


Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen. Utfordrende leker til barn med intellegent lek og læring. Hos Lekeakademiet har vi leker til barn i alle aldre, samt barnslige sjeler. Hvis taket er umalt, er det lurt å grunne det med Nordsjö Original Grunning vegg og tak. Nye tak av gipsplater må grunnes før de males med to strøk matt takmaling.


Du bør grunne taket først for at underlaget ikke skal være sugende når malingen påføres. Idag har jeg en liten sak, nemlig at det er ingen sak å male tak ! Hohoho hvem sier det, hvor kommer det utrykket fra? Jeg har hørt malere forgremme seg over maling av tak. Det kan nemlig være en stor sak.


Og da snakker vi slett tak. I oversikten nedenfor har vi tatt med ulike takkonstruksjoner - en av dem passer sikkert med ditt tak. Vinkelen på taket finner du ved å klippe ut vinkelmåleren og brette den slik at det sammenfaller med taket ditt. Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket.


Etter taket males veggene, mens innendørs treverk som lister, paneler og karmer males til slutt. Sørg for å male vått-i-vått, dvs. Hvittete (kalkete eller limfargede tak ) var vanlig i tidligere tider, og selv om de fleste av dem har blitt vasket ned og malt med moderne malinger, finnes de fortsatt.


Dersom du gjerne vil male taket i stedet, kan du følge en av disse framgangsmåtene. Dersom hvittingen er fast og fin: Kjøp en seis (en slags primer) hos. Mal og sparkle taket raskt, legg himling osv. Perfekte å jobbe i høyden med uten å måtte gå opp og ned for å flytte stigen. Dette paret er lite brukt da jeg har.


De aller fleste tak kan males , kanskje bortsett fra teglstein og shingel. Hvis taksteinen er slitt eller falmet, takpappen har blitt tørr eller metalltaket flasser, så er det på tide å sette inn tiltak, sier malermesteren, som fraråder å utsette jobben til senere. Maler du én vegg og taket i en annen farge enn resten av rommet, vil dette gi en spesiell geometrisk opplevelse – som endrer seg etter hvilken vegg som males. I barnerom er det lov til å slå seg litt løs, også i taket. Barn har jo et annet bevegelsesmønster enn oss voksne, – de er tross alt i full lek, gjerne oppne høyt og lavt.


Klart til å male Grunn med ett strøk grunnmaling, og påfør deretter to strøk dekkmaling. Ofte ser det fint ut allerede etter det første strøket, men for å få et vellykket sluttresultat må du alltid male to ganger. Tørketiden finner du på malingsspannet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg