fredag 16. november 2018

Redningsselskapet frivillig

Redningsselskapet frivillig

Vi trenger frivillige både på land og på vann - til. Det stilles riktignok en del ekstra krav til å bli mannskap på redningsskøytene, men vi legger til rette slik at du får den nødvendige opplæringen og treningen utover basisferdighetene. Våre mange tusen frivillige legger årlig inn flerfoldige timer dugnadsinnsats.


Redningsselskapet frivillig

Timer som har bidratt til å redde liv, sikre verdier og øke kunnskap og trygghet på sjøen. Noen frivillige jobber på ett prosjekt, andre over lengre tid. Disse utgjør vaktlag som er i beredskap i snitt to døgn i måneden.


I Oslo, Kristiansan Stavanger og Bergen er det ventelister for å være med som frivillig. Her i Oslo har vi til enhver tid over hundre på venteliste. Når du handler i nettbutikken, støtter du vårt arbeid og bidrar til at vi kan redde flere liv.


Redningsselskapet er en frivillig , humanitær medlemsorganisasjon. Vi jobber for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen. Selv om temperaturen synker er det mange som skal ut på vannet med båt.


Fra Skolten til Dolvik har vi vært. Forrige helg ble vi kalt opp for å passe på et oljefat som lå i vannet utenfor Askøy, det dunket mot land i hver bølge som kom forbi. Han håper flere vil se verdien av en fritidsaktivitet med samfunnsmessig betydning. Vår visjon er Ingen skal drukne.


Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute. Som ny frivillig behøver du ikke være ferdig utlært skipper. Det er mye viktigere å være riktig type.


Fritidsaktiviteten gir mye, men krever også litt. Husk at å være frivillig på en redningsskøyte krever sitt. Selv om din oppblåsbare redningsvest har blitt utløst, frivillig eller ufrivillig, er den ikke brukt opp. Den må bare klargjøres for bruk igjen.


Her kan du se korrekt pakking av redningsvest etter at den har blitt utløst og rearmert med ny CO2-patron og cellulosetablett. Logg inn for å følge dette. Frivillig i redningsselskapet.


Det meste av vår frivillighet er med på å forebygge, verne verdier og redde liv, alt rettet mot ferdsel ved og på sjøen. Innsatsen til de frivillige er verdt 1millioner kroner i året. Som frivillig på en redningsskøyte bidrar du til å styrke sikkerheten i Sognefjorden.


Redningsselskapet frivillig

Om du ønsker å lære om navigasjon mm. Instruktør er undertegned. Kurssted er RS's lokaler i Sjøbadet småbåthavn i Levanger. Kurset fortsetter kl på lørdag og søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg