fredag 9. november 2018

Isolasjon kjeller

Veldig gode priser på Isolasjon hos Bygghjemme. Sjekk ut Kjeller Isolasjon. Sammenlign priser gratis og enkelt. Stenderne monteres ca.


Bunnsvill skal settes på et kapillærbrytende sjikt av f. Hei, vi har en kjeller som vi ønsker å bygge opp.

Vi har satt opp stenderverk i tre. Det antas fuktig nederst på vegg som følge av kapillært oppsug fra grunn. Det beste er å ha all isolasjon på utsiden, men siden det innebærer å grave opp rundt kjellerveggene, er dette både kostbart og omfattende. Men har du en fuktig kjeller , må du likevel grave for å gjøre noe med dreneringen. Etter utgraving må kjellerveggen rengjøres og all løs puss fjernes.


Forvandling fra kald kjeller til et lunt rom Er kjelleren stygg og kal kan du forvandle den til et attraktivt oppholdsrom hvis du lager nye vegger med isolasjon , gipsplater og en brystning. Her ser du hvordan du lager stenderverket og isolerer. Mer om dette kan leses hos SINTEF.

Isolasjon som benyttes til isolering av kjeller og grunnmur må ikke trekke fukt, men samtidig må den være kapillærbrytende. Isolasjon gir bedre inneklima, og det er mye penger å spare på strømregningen hvis huset ditt ikke allerede er ordentlig isolert. Men hvis isoleringen gjøres feil, kan du risikere å få skader på huset med for eksempler fukt og mugg.


Derfor er det viktig å vite om fallgruvene, før du går i gang med en etterisolering. Samme skade oppstår på gamle loft når eieren legger på ekstra isolasjon uten å ha dampsperre under. Folk mener de kan det likevel og setter i gang. Det er velment, men risikabelt.


Du kan ikke endre bruken av en eldre bolig uten å sette deg inn i tingene på forhån sier Nilsen. Betongvegger bør ha minst 1mm isolasjon på utsiden. Fyll hulerommet med isolasjon. Om det er plass kan man fôre ned på tvers av bjelkene og fylle på mer isolasjon. Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF.


En innredet kjeller kan bli utleiedel, generasjonsbolig eller kjellerstue til familien. Denne boka viser hvordan man utfører drenering og fuktsikring, og riktige løsninger for oppbygning av gulv, vegger og himling. Er det bløt grunn, som for eksempel leire, legges det ut en fiberduk for å atskille massene.


Trykkfast isolasjon skal helst legges i to lag med forskutte skjøter, for å unngå gjennomgående sprekker. Fuktsperre i form av mm PE-folie, alternativt radonsperre, legges på oversiden av isolasjon med 2mm overlapp i skjøtene. Du vil ikke miste noe isolasjon ved å ha knottplast mellom mur og isolasjon.

Husk at knottplasten er der for å hindre at fukt utenfra presses inn, og å sørge for at evt. Knottplasten gir ingen sirkulasjon av luft. Innvendig påfôring med isolasjon. Etter at alle organiske materialer fjernes fra veggen kan man fôre ut med tre eller stål.


Det må være en luftespalte mellom utfôring og murvegg. Ved innvendig isolasjon bør man bruke en dampsperre. Trykkfaste isolasjonsplater av polystyren kan limes og festes mekanisk til innerveggen. Fuktsikring av kjeller og grunnmur oppnås ved å bruke utvendig, dampåpen isolasjon med høy dreneringskapasitet og kapillærbrytende effekt. ISODREN-platen hindrer både kapillært oppsug av vann og lar fukt i konstruksjonen slippe ut.


Da vil temperaturforskjellen mellom muren (varm) og bakken (kald) presse fukten mot den kalde bakken. Etterisolering av enkelte stubbeloftsgulv og betonggulv over kjeller eller kryprom. I bolig uten oppvarmet kjeller er god isolasjon av gulvet nødvendig for å unngå kalde gulv.


Veggisolering i sammenheng med oppussing eller rehabilitering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg