torsdag 29. november 2018

Brødrene grimm eventyr på norsk

Wilhelms arbeid var særlig grunnleggende for sagnforskningen, og han har hovedæren for den kunstnerisk fint avstemte gjenfortelling av de tyske folkeeventyrene. Begge interesserte seg sterkt for Norden. Da lot heksa sinnet sitt mykne, og sa til haHvis det er slik som du sier, så skal jeg gi deg lov å ta med deg så mye rapunsel som du vil, bare på en betingelse: Du må gi meg barnet som kona di skal bringe til verden.


Det skal bli tatt godt vare på , jeg skal forsørge det som ei mor. For mange år siden levede der en mand og en kone, som så længe havde ønsket sig et lille barn, men intet fået.

Eventyr : Rapunzel - Grimm. Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem.


Det var brødrene Grimm som inspirerte våre eventyrinnsamlere, Asbjørnsen og Moe, til å begynne å samle og skrive ned den norske eventyrskatten. Gamle og nye eventyr og historier fra innland og utland. Les og last ned gratis.


Kontakt oss ved å klikke på Messenger ikonet nede til høyre,.

Bla milions ord og uttrykk på alle språk. For mange, mange år siden levede der en konge og dronning, og de sagde hver dag: Bare vi dog havde et barn, men de fik ingen. Moe var på sin side mest opptatt av kunsteventyr, men lot seg etter hvert overtale til å lese Grimm. Og han ble frelst, for den gullalderlengselen som lå i Grimms teorier, passet godt med hans egne romantiske ideer. Grimm står for, enda de levde midt i romantikken.


Ved udkanten af en stor skov boede der en fattig brændehugger med sin kone og sine to børn. Jacob og Wilhelm Grimm. Drengen hed Hans og pigen bed.


I dag er disse eventyrene tilgjengelige på utallige språk, tilpasninger og til og med filmer. Denne gangen er det norsk tegnspråk og norsk som åpner dører inn til eventyrenes verden. De fungerer som dannelseshistorier som ruster oss for livet.


I denne ressursen er det eventyr fra Asbjørnsen og Moe, H. Andersen og brødrene Grimm som er ment å bidra til dette. Denne versjonen er betydelig snillere enn det opprinnelige eventyret. Brødrene arbeidet de neste årene ved biblioteket i Kassel.


På norsk ved Wollert Keilhau.

Gennemse milions ord og sætninger på alle sprog. Bare i Norge er det registrert ulike varianter av fortellingen. Grimms eventyr oversættelse i ordbogen dansk - norsk bokmål på Glosbe, online-ordbog, gratis.


Humperdincks opera er en mildere versjon av brødrene Grimms ganske brutale eventyr. Men bak eventyrene finnes en virkelighet – det folk faktisk er redd for. Dette gjorde de, inspirert av de tyske brødrene Grimm , for å bevare noe av den norske folketradisjonen. På denne siden finner du eksempler på eventyr. Jeg har lagt ut lenker til sider med mange ulike tekster.


På topp 100-listen finner du blant annet en rekke Jane Austen-bøker, H. Klikk HER for å lese eventyrene til H. Samtlige lydbøker er engelskspråklige på Loyal Books (lydbøker og ebøker), mens du på LibriVox (kun lydbøker) kan velge mellom flere forskjellige språk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg