onsdag 28. november 2018

Grønne stueplanter

Sammenlign pris med oss! Sliter du med å få plantene dine til å leve lenge? Her er en oversikt over lettstelte grønne planter for deg uten grønne fingre.


Det finnes plantesorter som passer til alt fra et solrikt vindu til en mørk krok, og planter som ikke trenger å vannes så ofte. Finn dine grønne potteplanter til stuen her! Derfor har vi ett års kvalitetsgaranti på grønne planter.

Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid. De svinger voldsomt i størrelse, fra de helt små kaktusser og bonzaitræer, til de store palmer der kan røre loftet. Også omfang kan svinge.


Grønne stueplanter til hjemmet. Og på trods af navnet, kan planternes farve det faktisk også. Noen kaller disse plantene for prikkbla som er et beskrivende navn på plantene da de ofte har grønne blader med prikker eller marmoreringer i hvitt, lysegult eller lysegrønt.


Plantene inneholder sterkt irriterende plantesafter, og det forventes ofte ubehag fra munn og svelg om noen spiser på bladverket. Noen planter bør ikke brukes inne fordi de kan gi allergi.

Planter som dufter bør ikke tas inn der det er noen med hyperreaktive slimhinner i luftveiene (astma, overfølsomme neser (rhinit)). Det fargesterke bladet som er festet rundt kolben, kan se plastaktig ut. Resten av bladene er grønne.


Alle deler av planten inneholder irriterende plantesaft som kan gi smerter i munn, svelg, øyne, på huden og den kan gi mageproblemer dersom du spiser av den. Hvis du får plantesaft på huden, kan det virke irriterende. Hos Plantorama opdeler vi vores stueplanter i grønne og blomstrende stueplanter (der er nu også grønt på de blomstrende stueplanter , bare rolig). Der er noget for alle hjem, både fra de meget små planter der kun vokser lige ved jorden, til de store palmer der både fylder i højden og bredden. Heldigvis, for store stueplanter er jo både vældig dekorative og så gavner de indeklimaet – win win, som de siger.


Trendy grønne planter Dyrk fram dine egne frodige soner midt i stua, på soverommet eller på kjøkkenet, og lag pustende rom i rommet. Bajonettplanten, elefantfot, arecapalme, bjørkefiken og grønnrenner er blant vekstene som er særlig godt kjent for sine luftrensende egenskaper. Stueplanter er på vej ind i vindueskarmene igen.


Det er specielt de unge, som efterspørger alt fra nemme og dekorative Kinesisk pengetræer (Pilea peperomioides) til luftrensende Væddeløbere (Chlorophytum comosum). Utseende: Store grønne blader med avlange hull i. Denne planten kan bli svært stor. Plassering: Romtemperatur, lyst, men helst ikke rett i sola.


Planten vil overleve i skyggen, men bladene vil bli mye større og få flere hull i godt lys. Shop iblandt et stort udvalg af grønne og blomstrende stueplanter hos nemlig. Den skal vandes lige som andre stueplanter men må aldrig stå med vand i underskålen.

En af de mest populære stueplanter er Monsteraen. De vokser hurtigt og er nemme at holde nede. TIP: Prøv at sætte en enkel gren fra planten i en unik vase – på den måde kan du hurtigt og dekorativt få eksempelvis dit badeværelse til at se lidt fint og grønt ud. Her er listen over av våre vanligste stueplanter og hvordan du best kan sørge.


Skygge til halvskygge for de med helt grønne blader og mye sol til. Er dine fingre ikke så grønne , som du kunne ønske, så er der hjælp at hente her. Rhode Nissen, som har skrevet flere bøger om blomster i hjemmet og haven, har her givet sit bud til nemme stueplanter - nogle med blomster og andre uden. Noget for hver en smag og gode chancer for overlevelse.


Hvornår er der skygge? Området 1-m fra glasset må betragtes som værende let skygget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg