tirsdag 13. november 2018

Hvor lenge går en hund drektig

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Små hunder og tisper med store kull går ofte kortere enn en stor tispe og en tispe med få valper. Drektighet er svangerskap hos pattedyr.


Denne tidsperioden kalles drektighetstiden. Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er. Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter. Gjennomsnittlig drektighet hos hund regnes for å være ± dager. Den normale variasjonen er stor, fra – dager og avhenger av mange faktorer som rase, tispens alder, antall fostre, parringstidspunkt, mm.


Små raser har ofte noe kortere drektighetstid enn de store rasene. Det kan variere, men en regner med sånn rundt et par måndes tid. En snakker om at befruktningen kan skje over en periode fra opptil dager. Brunsten er perioden når hunden står for hannhund og parring kan skje.


Denne starter etter 9-dager ut i løpetiden og varer i 3-dager, enkelte tisper har forlenget brunst og står for hannhund lengre. Det er under brunsten at eggløsningen skjer og dermed denne perioden at tispa kan bli drektig. Mange venter for lenge med å ta sin gamle hund eller katt til veterinær.


Mindre raser har ofte noe kortere drektighetstid enn større raser. Er hunden din med valper? Og spekulerer du på hvor lenge den skal gå gravid? Man sier at det går mellom til dager fra den dagen den ble parret. Det vil altså si omkring uker.


Fosteranleggene vokser seg fast på livmoren etter ca. Hvordan er prosessen? Morkaken blir også dannet nå. Skinndrektighet er et uttrykk som er synonymt med innbilt graviditet, men tilstanden regnes ikke som en sykdom, fordi den kan forklares med naturlige hormonelle endringer. Tilstanden forsvinner gjerne spontant (av seg selv) etter en tid og medfører sjelden ettervirkninger.


Skinngravide dyr kan oppvise alle tegn på svangerskap, også hormonelle. Hvilket dyr går drektig lengst ? Se hva det er, i denne artikkelen. Hei Charlotte, det er mulig å undersøke en hund som har eller nettopp har hatt løpetid og se hvor den er i syklusen, gjøres hos veterinær.


Blødningen begynner dag en , og varer for noen hele løpetiden, mens andre bare blør de første to ukene. Under følger en mer utfyllende tekst om drektighet og fødsel hos tispe. Jeg lurer på hvor lenge hester er drektige, og hvor lenge de må ta seg av føllet. Skrevet av : Linda, 14. Heidi svarer: Hester går drektige i ca.


Dette er jo nesten ett helt år, så en drektighet hos hest må planlegges nøye. Fôret skal selvfølgelig være av god kvalitet, men man behøver ikke å gi annet enn vanlig fôr helt fram til 7. Da er tiden inne for å gå over til annet fôr (spesialfôr for drektige tisper). Det er viktig at hun ikke får for mye mat, det er ikke bra om hun blir for tykk før fødselen. En normal hoppe går drektig omtrent elleve måneder, men det forekommer ganske store. Det har også en fargeindikasjon, som viser hvor lenge de aktive.


En hest føller såpass fort at det er viktig å være til stede og handle raskt. Folk bruker mye tid og penger på å få hoppa drektig og. Målfrid Vatnes erfaring er at hopper som går på. Veterinær og oppdretter, Cecilie Strømsta skriver om oppdrett av hund. Det er tradisjonelt ikke mulig å finne ut om tispen er drektig ved å måle endring i hormoner slik man kan gjøre med mennesker, tispene går gjennom de samme hormonsforandringene etter en løpetid enten de er blitt drektige eller ikke.


Jaja, for ei uke siden la jeg inn spørsmål om akkurat det samme, da jeg også har en drektig katt. Jeg fikk korrekt svar, men så ble det bare fyrt løs om uansvarlighet, sterlilisering osv. Følte faktisk at jeg ble kjefta huden full.


Derfor var det hyggelig å lese denne tråden, hvor det faktisk er en del trivelige innlegg! Hmmm nabobikja har kossa seg med hunden til en kompis av meg. Men en engel av en hund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg